17:51 24.04.2020

Пандемія COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію на Донбасі - голова МКЧХ в Україні

2 хв читати
Пандемія COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію на Донбасі - голова МКЧХ в Україні

Пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію в районах на сході України, що постраждали від конфлікту, зазначає голова Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Флоранс Жиллєтт.

"Звісно, пандемія COVID-19 загострила гуманітарну ситуацію в районах, постраждалих від конфлікту, оскільки створила додаткові труднощі для людей, які там проживають. Перевезення між містами і селищами або селами на Донбасі майже повністю припинені, як і перетин лінії зіткнення. Багато людей похилого віку тимчасово залишаються без допомоги своїх близьких, які живуть з іншого боку лінії зіткнення", - сказала Жиллєтт в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що від загострення конфлікту, яке збіглося у часі з пандемією, страждає електро-, газо- та водопостачання населених пунктів. Від початку року щонайменше 20 цивільних осіб були поранені або загинули з обох боків лінії зіткнення, що більше ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом протягом кількох років.

"Значна частина населення, яка там (на Донбасі - ІФ) залишилася, складається з людей похилого віку і пенсіонерів. Вони мають впоратися з ізоляцією і тягарем бойових дій, що впливають на їхню життєдіяльність. Тому їхні потреби в матеріальній допомозі, доступі до основних послуг і захисту дуже високі. Сюди входять і потреби в психологічній підтримці", - додала голова місії МКЧХ в Україні.

За словами Жиллєтт, нині триває доставка вантажу, нещодавно переданого МКЧХ Україні. "Гуманітарна допомога, яку було доставлено літаком, не сильно відрізняється від тієї, яку МКЧХ привозить в Україну з початку конфлікту, просто до неї додано деякі товари, необхідні для запобігання та лікування COVID-19", - розповіла вона.

Крім того, голова місії додала, що в сучасних умовах МКЧХ в Україні адаптував способи поширення допомоги, обмеживши кількість людей, що беруть у ній участь, і дотримуючись правил фізичного дистанціювання та посилених правил гігієни відповідно до рекомендацій ВООЗ. За словами Жиллєтт, для конкретних груп населення, що наражаються на більшу небезпеку, було організовано розподіл допомоги "від дверей до дверей", без фізичного контакту.


Повний текст інтерв'ю з Жиллєтт буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА