19:24 27.04.2020

У ВР зареєстровано законопроект про зниження ставок акцизу під час ввезення вживаних авто

2 хв читати
У ВР зареєстровано законопроект про зниження ставок акцизу під час ввезення вживаних авто

Група народних депутатів фракції "Слуга народу" зареєструвала у Верховній Раді законопроект №3389 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів".

Ініціаторами законопроекту стали чотири народних депутати. Текст законопроекту, зареєстрованого у ВР 24 квітня, на сайті парламенту поки що відсутній.

Водночас один із його авторів Євгеній Брагар написав на своїй сторінці у Facebook, що законопроект пропонує перегляд ставок акцизного податку на автомобілі, а саме з формули розрахунку вилучається коефіцієнт віку автомобіля.

"Тобто за діючим законодавством розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років об’ємом (двигуна - ІФ) 1.6 л становить 1200 євро, а за запропонованою законопроектом формулою лише 120 євро, тобто в 10 разів менше! Такий механізм забезпечить справедливий розрахунок вартості розмитнення, коли купуючи автомобіль 2010 року випуску, майбутній автовласник не сплачуватиме акциз у 10 разів більший, ніж власник авто 2019 року", - вважає Брагар.

Окрім того, зазначає він, законопроект захищає і майбутніх власників вантажного транспорту, "ставки акцизного податку на який досить прийнятні, але виключно якщо автомобіль не старший 5 років".

"У разі ввезення автомобіля старше 5 років застосовується коефіцієнт 40, а якщо автомобіль старше 8 років, то коефіцієнт 50! Я пропоную прибрати ці грабіжницькі коефіцієнти", - зазначає він, додаючи, що в умовах кризи це значно розширить можливості малого і середнього бізнесу з оновлення автопарку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА