07:35 28.04.2020

В аеропорт "Бориспіль" прибув борт з евакуйованими з Маямі українцями, пасажири відправлені на самоізоляцію і обсервацію

2 хв читати
В аеропорт "Бориспіль" прибув борт з евакуйованими з Маямі українцями, пасажири відправлені на самоізоляцію і обсервацію

У Міжнародний аеропорт "Бориспіль" прибув рейс з евакуйованими з Маямі (США) українцями, більшість з яких скористалися можливістю самоізоляції вдома з умовою реєстрації в додатку "Дій вдома", частина вирушила на обсервацію, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

"Літаком "Маямі-Київ" із США прибули 259 пасажирів, з яких майже половина - українські учні, які потрапили за океан за американською освітньою програмою FLEX", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у понеділок увечері.

В інформації зазначається, що евакуаційний рейс з США був спеціально організований Міністерством закордонних справ України та Міністерством інфраструктури України.

Наголошується, що після приземлення співробітники санітарно-карантинного підрозділу разом із прикордонниками Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" здійснили температурний скринінг усім пасажирам.

"Підвищення температури і скарг на самопочуття зафіксовано не було. Додамо, що прикордонники під час здійснення контрольних процедур перебували в засобах індивідуального захисту, а ті, хто проводив відповідні формальності безпосередньо на борту літака, перевіряли заповнення пасажирами відповідних реєстраційних форм - ще і в захисних костюмах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, прикордонники за внесеними урядом України змін до порядку проходження карантину особами, які прибули з-за кордону, запропонувало прибулим два варіанти двотижневого карантину - самоізоляція вдома за умови реєстрації в додатку "Дій вдома" або обсервація.

За інформацією прикордонників, пасажирам, які надали перевагу самоізоляції за допомогою програми, представники Мінінфраструктури надали допомогу в реєстрації.

"Всього "Дій вдома" на свої гаджети встановили майже 200 пасажирів цього літака. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби перевірили внесення цими особами інформації в додаток. Згодом ці пасажири вирушили на самоізоляцію за вказаною адресою. Інші особи, які прибули з США, вирушили на обсервацію", - підсумували в прес-службі Держприкордонслужби України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА