14:24 30.04.2020

Профільний комітет ВР запрошує на засідання представників МОЗ у зв'язку з можливими зловживаннями із закупівлями захисних костюмів для медиків - Юрчишин

2 хв читати
Профільний комітет ВР запрошує на засідання представників МОЗ у зв'язку з можливими зловживаннями із закупівлями захисних костюмів для медиків - Юрчишин

Парламентський комітет з питань антикорупційної політики заслухає на засіданні представників Міністерства охорони здоров'я та держпідприємства "Медичні закупівлі України" з питання можливих зловживань під час закупівлі захисних костюмів для медиків, повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Юрчишин (фракція "Голос").

"Комітет з питань антикорупційної політики на своєму засіданні вирішив викликати на наступне засідання комітету представників Міністерства охорони здоров'я і державного підприємства "Медичні закупівлі України". Причиною цього стали ймовірні зловживання в процедурі закупівель засобів хімічного захисту для лікарів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він нагадав, що МОЗ скасувало тендер, проведений ДП "Медичні закупівлі", де один костюм коштував 249 грн.

"У результаті МОЗ вирішило провести свій тендер, переможцем якого стала компанія, близька до структур МВС, що запропонувала той самий костюм хімзахисту, але вже за 488 грн. Бюджет України втратив на цій закупівлі щонайменше 12,5 млн грн і на 40% менше вдалося закупити костюмів для наших лікарів", - розповів народний депутат.

Юрчишин звернув увагу на порушення одного з пунктів урядової програми про підтримку українського виробника, оскільки в першому випадку костюми купувалися в українського виробника з відповідними сертифікатами якості, а в другому - в китайського виробника.

"Звісно, таку корупцію не міг не помітити комітет... Якщо буде достатньо фактів, то надалі звертатимемося до правоохоронних органів з проханням відреагувати на таке зловживання з боку Міністерства охорони здоров'я", - підсумував Юрчишин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА