20:14 30.04.2020

"Метінвест" передав медикам трьох областей України 18 тис. тестів на коронавірус

2 хв читати
"Метінвест" передав медикам трьох областей України 18 тис. тестів на коронавірус

Гірничо-металургійна група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова та Міжнародним благодійним фондом Вадима Новинського передала медикам Донецької, Запорізької та Дніпропетровської областей 18 тисяч експрес-тестів для визначення COVID-19.

У прес-релізі групи в четвер зазначено, що медичні заклади Донецької області отримали 8500 таких тест-систем, Запорізької - 4000, Дніпропетровської - 5500. У разі потреби пройти тестування зможуть жителі Маріуполя, Покровська, Авдіївки, Запоріжжя, Дніпрорудного, Кривого Рогу та Кам’янського.

У Маріуполі експрес-тести доставлять до лікарні швидкої допомоги, їх також розподілять у п'ять центрів первинної медико-санітарної допомоги, в першу і четверту міські лікарні.

Жителі Покровська зможуть скористатися швидкою діагностикою в районному і міському центрах первинної медико-санітарної допомоги і в Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування.

В Авдіївці тести приймуть центральна міська лікарня та медико-санітарна частина Авдіївського коксохіму.

У Запоріжжі тест-системи розподілять між дев'ятьма міськими лікарнями, лікарнею екстреної та швидкої медичної допомоги, двома дитячими лікарнями, трьома пологовими будинками і вісьмома центрами первинної медико-санітарної допомоги. У Дніпрорудному тести отримає багатопрофільна міська лікарня.

У Кривому Розі визначати захворювання стане простіше в п'яти міських лікарнях, зокрема в дитячій. Також тест-системи отримає дев'ята міська лікарня і третій центр первинної медико-санітарної допомоги Кам’янського.

Як повідомлялося, раніше Фонд Ріната Ахметова спільно з групою "Метінвест" передав 300 тисяч експрес-тестів на коронавірусу до Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Івано-Франківської, Львівської, Луганської та Київської областей. Крім того, фонд закупив і передав МОЗ висококласні апарати ШВЛ і кисневі концентратори. Фонд також придбав засоби індивідуального захисту для українських медиків: унікальний ізолювальний мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих, захисний біологічний і протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою, захисні одноразові комбінезони від хімічних засобів, інфрачервоні термометри з лазерною указкою, багатошарові респіратори, захисні маски та окуляри. Ще 22 апарати ШВЛ встановлені в автомобілях неонатальної швидкої допомоги, переданих фондом в усі області країни за проектом "200 швидких для України". Фонд Ріната Ахметова також закуповує аналізатори проб на коронавірус у комплекті з тест-картриджами для них.

У свою чергу фонд Новинського передав медичним закладам 1 млн медичних масок, 100 тисяч експрес-тестів, 10 апаратів ШВЛ, 10 інфекційних боксів і 850 костюмів для біозахисту, 1000 окулярів для медиків і 3 діагностичні ПЛР-системи з наборами одноразових тестів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА