11:57 01.05.2020

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого в Черкасах рішення про послаблення карантину

2 хв читати
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого в Черкасах рішення про послаблення карантину

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ухвалення виконкомом Черкаської міськради рішення про послаблення карантинних обмежень у місті з 1 травня, повідомив сектор комунікації поліції Черкаської області.

1 травня відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масових отруєнь).

Поліція наголошує на необхідності дотримання вимог чинного законодавства та не чинити діяльність, яка, відповідно до постанови Кабміну Міністрів України, поки що заборонена. Правоохоронці нагадали, що карантин у разі позитивної епідеміологічної ситуації почнуть послаблювати з 12 травня 2020 року, й робитиме це виключно уряд України за погодженням із головним державним санітарним лікарем України.

"З метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства на території міста Черкаси поліцейські в складі мобільних груп проводитимуть превентивну роботу серед представників малого та середнього бізнесу, а в разі ігнорування заборони й невиконання законних вимог - притягувати порушників до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП)", - наголошується в повідомленні.

Як пояснюється в прес-релізі, зазначене рішення виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив 30 квітня. "Зокрема, виходячи за рамки своїх повноважень, міськвиконком дозволив роботу перукарень, салонів краси, об'єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарства, магазинів із продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків і ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків і скверів та розташованих на їх території атракціонів", - зазначено в повідомленні.

Правоохоронці наголосили, що це рішення виконкому суперечить постанові Кабінету міністрів України від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", але виконавчий комітет відмовився його скасувати.

"Отже, керівництво міської ради зухвало ігнорує вимоги уряду України та свідомо в період пандемії наражає на небезпеку городян і жителів області. Й це при тому, що в Черкаській області зафіксовано 296 випадків захворювання коронавірусом (6 - за добу), з них 112 - у місті Черкаси, дев'ятеро людей загинули (одна - за минулу добу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА