07:57 03.05.2020

Рейдовий буксир "Яни Капу" після тривалого ремонту на військово-морській базі в м.Очаків повернувся в Одесу

2 хв читати
Рейдовий буксир "Яни Капу" після тривалого ремонту на військово-морській базі в м.Очаків повернувся в Одесу

Український рейдовий буксир "Яни Капу" після тривалого ремонту на військово-морській базі м.Очаків повернувся в Одесу, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Було відремонтовано управління головними двигунами, мідь вирізали, ми її замінили. Потім збирали разом частково розібрані двигуни - робили все для того, щоб буксир вийшов в море і виконував поставлені завдання", - розповів в. о. командира рейдового буксира "Яни Капу" Юрій Будзило.

В Одесу буксир прибув своїм ходом. Під час ремонту були відновлені ті пошкоджені місця, де були тарани, коли українські кораблі намагалися зупинити кораблі ФСБ Російської Федерації.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.

Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня постановив, що Росія має звільнити українських моряків і передати Україні українські судна.

У РФ 24 українських моряків звинуватили в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства або із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ). Вони повернулися в Україну 7 вересня 2019 року в рамках взаємного звільнення Україною та РФ утримуваних осіб.

17 листопада українські судна у супроводі російської берегової охорони вийшли з акваторії Керчі у бік Чорного моря, а 18 листопада були передані українській стороні.

20 листопада командувач Військово-Морських сил України адмірал Ігор Воронченко заявив, що повернені кораблі - не на ходу, росіяни, за його словами, їх "угробили". "Росіяни їх угробили: познімали навіть плафони, розетки та унітази", - сказав Воронченко.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ проаналізує стан трьох повернених Росією кораблів ВМС України й обов'язково звернеться до РФ, щоб було повернено те, чого на них бракує.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА