11:04 05.05.2020

ВООЗ назвала спекулятивною заяву США про лабораторне походження коронавірусу

2 хв читати
ВООЗ назвала спекулятивною заяву США про лабораторне походження коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважає спекулятивною заяву держсекретаря США Майка Помпео про те, що джерелом нового коронавірусу SARS-CoV-2 став Уханський інститут вірусології, повідомляє гонконгська газета South China Morning Post.

"Ми не отримували від уряду Сполучених Штатів жодних даних або конкретних доказів щодо передбачуваного походження вірусу – тож, на наш погляд, це (твердження про лабораторне походження коронавірусу - ІФ) залишається спекулятивним", - наводить видання слова директора програми ВООЗ із НС у сфері охорони здоров'я Майкла Раяна.

Він додав, що ВООЗ, будучи "організацією, що керується фактами", була б рада отримати будь-яку інформацію про походження SARS-CoV-2.

"Якщо такі дані та докази є, то рішення про те, коли ними поділитися і чи поділитися, залишається за урядом Сполучених Штатів, але ВООЗ складно діяти в такому інформаційному вакуумі", - додав Раян.

У неділю держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон має достатньо доказів "витоку" нового коронавірусу з уханської лабораторії. Помпео утримався від відповіді на запитання про те, чи було поширення вірусу навмисним або ж це сталося внаслідок інциденту в лабораторії.

Раніше Fox News повідомляв, що США проводять повномасштабне розслідування щодо походження коронавірусу й того, чому в КНР не вдалося швидко зупинити його поширення. Згідно з однією з версій телеканалу, у Вашингтоні не виключають, що вірус походить із наукової лабораторії в китайському місті Ухані.

Президент США Дональд Трамп висловлювався стосовно цієї проблеми більш обережно, звинувачуючи Китай у приховуванні інформації про спалах пневмонії невідомого походження та її масштаби. Він не виключав, що у відповідь на "помилку" китайської влади підвищить імпортні мита на товари з КНР.

Водночас у національній розвідці США висловили припущення, що COVID-19 був синтезований штучно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА