18:36 08.05.2020

Рада з держпідтримки кіно оновила розподіл коштів з огляду на скорочення бюджету

2 хв читати
Рада з держпідтримки кіно оновила розподіл коштів з огляду на скорочення бюджету

Рада з державної підтримки кінематографії на відкритому засіданні в п'ятницю затвердила оновлений розподіл коштів за напрямами державної підтримки через скорочення держпідтримки кінематографії.

"Така необхідність виникла у зв’язку зі скороченням асигнувань загального фонду бюджетної програми "Державна підтримка кінематографії" з 750 до 450 млн грн", - ідеться в повідомленні прес-служби Держкіно України.

Зокрема, на виробництво документальних, просвітницьких, анімаційних і дитячих фільмів, авторського кіно і дебютів (до 100% кошторисної вартості) розподілено 121 млн 786 тис. 430 грн; на виробництво фільмів об'ємом не більше ніж 80% загальної кошторисної вартості за умови підтвердження заявником наявності у нього мінімум 20% суми - 186 млн 282 тис. 570 грн; на виробництво телефільмів і серіалів обсягом не більше ніж 50% вартості за умови підтвердження наявності мінімум 50% суми - 60 млн грн.

На повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії під час виробництва фільму (кеш-рібейтів) розподілено 20 млн грн.

На фінансування фундаментальних і прикладних досліджень та освітньої діяльності у сфері кінематографії, зокрема виробництво студентських фільмів і навчання розподілено 1,6 млн грн.

На оплату заходів щодо збереження, відновлення, реставрації та популяризації національної кінематографічної спадщини, повернення її в Україну з-за кордону і виготовлення архівних комплектів вихідних матеріалів національних фільмів розподілено 400 тис. грн.

На відшкодування відсотків за кредитами на будівництво або реконструкцію інфраструктури й технічне переоснащення кінотеатрів, розташованих у населених пунктах із чисельністю до 250 тис. жителів розподілено 200 тис. грн; на здійснення кінокомісіями заходів щодо просування локацій України - 1,2 млн грн; на поширення та популяризацію національних фільмів - 43 млн 168 тис 280 грн.

Ще майже 15,5 млн грн. спрямовано на покриття витрат ДП "Національний центр Олександра Довженка", Національної спілки кінематографістів України і виплату стипендій членам Ради.

Водночас наголошується, що на закупівлю обладнання для демонстрації національних фільмів у невеликих містах і селах із населенням не більше ніж 250 тис. жителів обсягом не більш як 50% вартості фінансування не передбачено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА