08:00 09.05.2020

Один із трьох госпіталізованих після перестрілки на таджицько-киргизькому кордоні в тяжкому стані

2 хв читати
Один із трьох госпіталізованих після перестрілки на таджицько-киргизькому кордоні в тяжкому стані

Один постраждалий під час перестрілки на киргизько-таджицькому кордоні перебуває в украй важкому стані, повідомляє в суботу Міністерство охорони здоров'я Киргизстану.

"8 травня в Баткенську обласну об'єднану лікарню поступили чотири постраждалих - три військовослужбовців, один цивільний. Троє госпіталізовані, один потерпілий після надання первинної медико-санітарної допомоги в задовільному стані відправлений на амбулаторне лікування", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

За інформацією медиків, один потерпілий 1994 року народження отримав вогнепальне поранення грудного відділу хребта, черевної порожнини і тазу.

"Йому проведена операція, стан оцінюється як украй важкий. Постраждалі 1995 і 1996 років народження отримали поранення грудної клітини, їх стан середньої тяжкості", - зазначили в МОЗ.

За інформацією Державної прикордонної служби Киргизії (ДПС), обстановка на киргизько-таджицькій ділянці держкордону в місцевості Чек Баткенської області характеризується як відносно стабільна.

"Додаткові сили сторін, стягнуті до місця інциденту, були відведені по місцях постійної дислокації. У Баткенську область виїхав голова ДПС полковник Уларбек Шаршеєв", - додали в ДПС.

У п'ятницю в місцевості Чек Баткенської області (південь Киргизії) між жителями Киргизії і Таджикистану стався конфлікт.

Джерело в силових структурах Киргизії повідомив "Інтерфаксу", що під час перестрілки на киргизько-таджицькому кордоні були поранені начальник прикордонної застави Киргизстану і два прикордонника.

"Таджицькі прикордонники застосували РПГ, автомати Калашникова, троє киргизьких прикордонників, зокрема начальник місцевої прикордонної застави, поранені. Один із них поранений в голову", - повідомило джерело.

Він зазначив, що, "судячи з дій таджицьких прикордонників, можна припустити, що удар був спланований".

Зі свого боку, представник Державної прикордонної служби (ДПС) Киргизії підтвердив "Інтерфаксу" інформацію про поранення трьох військовослужбовців ДПС і підкреслив, що їм надається вся необхідна допомога.

За його словами, конфлікт стався між жителями прикордонних районів двох країн через питання використання 50 соток на неописаній ділянці держкордону. "Дана ділянка є неописаною, але фактично використовувалася киргизькою стороною", - зазначив він.

Представник відомства заявив, що перестрілка між прикордонниками Киргизстану і Таджикистану була спровокована таджицькими військовослужбовцями.

Зі свого боку, в прес-центрі прикордонних військ Державного комітету національної безпеки Таджикистану повідомили, що "в прикордонній ділянці Кумазор сільського джамоату Чоркух Ісфаринського району стався прикордонний конфлікт". "Причиною конфлікту стало самовільне захоплення громадянами Киргизії 4 га землі, які відповідно до нормативно-правових документів відносяться до Таджикистану", - йшлося в заяві прес-центру, опублікованому на сайті Національного інформаційного агентства "Ховар".

У повідомленні підкреслюється, що "киргизькі прикордонники замість того, щоб запобігти конфлікту, спровокували його, відкривши вогонь із вогнепальної зброї у беззбройних громадян Таджикистану", двоє людей важко поранені.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА