08:26 09.05.2020

Профспілки і роботодавці закликають ввести другий рівень пенсійної реформи в 2021 році

2 хв читати
Профспілки і роботодавці закликають ввести другий рівень пенсійної реформи в 2021 році

Група професійних спілок, організацій роботодавців та професійних асоціацій 6 травня звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням вжити заходів для проведення пенсійної реформи і запровадження у 2021 році другого рівня пенсійної системи - обов'язкового накопичувального.

"Ми готові підтримувати зусилля уряду і Мінсоцполітики, спрямовані на впровадження 2-го рівня пенсійної системи на основі запропонованої міністерством моделі з тим, щоб можливість повноцінної участі в ній була надана громадянам України не пізніше 2021 року", - йдеться в документі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

У зверненні наголошується, що в Україні вже функціонують основні інституційні компоненти для накопичувальної пенсійної системи, зокрема недержавні пенсійні фонди (НПФ), компанії страхування життя та інші фінансові установи.

Автори документа підкреслюють, що при нинішніх демографічних умовах і можливостях фінансування солідарної пенсійної системи заміщення пенсійними виплатами за рахунок цього 1-го рівня буде постійно знижуватися - з нинішніх 30-32% від зарплати до 18-20% протягом наступних 30 років. На їхню думку, за умови введення 2-го рівня 10 років тому пенсіонери сьогодні отримували б виплати в середньому на 17% вище.

Крім того, своєчасне введення 2-го рівня дозволило б інвестувати в українську економіку понад $ 7 млрд, зазначається в документі.

Звернення підписали Федерація профспілок, Незалежна галузева профспілка енергетиків, профспілка металургів і гірників, профспілка працівників вугільної промисловості, Торгово-промислова палата, Український союз промисловців і підприємців, а також Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств.

Серед авторів також Рада Всеукраїнської асоціації недержавних пенсійних фондів, Українська асоціація інвестиційного бізнесу, Професійна асоціація учасників ринку капіталу і деривативів, Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів, а також Національна асоціація НПФ України та адміністраторів НПФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА