14:53 09.05.2020

Заходи 9 травня в Україні проходять спокійно, відкрито справу у зв'язку з використанням забороненої символіки - Нацполіція

2 хв читати
Заходи 9 травня в Україні проходять спокійно, відкрито справу у зв'язку з використанням забороненої символіки - Нацполіція

Заходи в Україні, приурочені до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, проходять загалом спокійно, без інцидентів, за адміністративними порушеннями складено 9 протоколів, відкрито одне провадження у зв'язку з використанням забороненої символіки, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Національній поліції України.

"Акції, приурочені до святкування Дня Перемоги над нацизмом, загалом проходять спокійно. Наразі грубих порушень громадського порядку не зафіксовано, поліція забезпечує публічну безпеку і карантинні обмеження", - зазначили в поліції.

У Нацполіції наголосили, що станом на 13.00 суботи відкрито одне кримінальне провадження у зв'язку з використанням забороненої символіки. " У поліцію Сумської області надійшло повідомлення про те, що в Путивлі під час проведення автопробігу вулицями міста його учасники використовували заборонену символіку", - розповіли в поліції.

За цим фактом відомості внесені до ЄРДР за ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки, пропаганда тоталітарних режимів).

Також, за інформацією поліції, складено 9 адміністративних протоколів. 5 протоколів стосуються порушення правил карантину (ст.44-3 Кодексу про адмінпорушення): 4 порушення зафіксовані в Києві і одне - в Херсонській області.

Ще 4 протоколи складено у зв'язку з хуліганськими діями (ст.173-3 Кодексу про адмінпорушення) - по одному порушенню зафіксовано в Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській областях і в Києві.

Як повідомлялося, 9 травня в Україні заплановано проведення 290 заходів з покладанням квітів і 50 автопробігів. Публічну безпеку і порядок під час зазначених заходів забезпечують понад 6,9 тис поліцейських і понад 1,4 тис військовослужбовців Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА