13:06 14.05.2020

У Єврокомісії шукають співробітників, які передають журналістам конфіденційну інформацію

2 хв читати
У Єврокомісії шукають співробітників, які передають журналістам конфіденційну інформацію

У Європейській Комісії (ЄК) проводять розслідування щодо того, хто з працівників міг без санкції керівництва передавати журналістам конфіденційну інформацію про ті чи інші рішення органу, пише у четвер газета "Політико" з посиланням на три інформованих джерела.

Видання зазначає, що в Єврокомісії, так само як і в урядах держав-членів ЄС, намагаються запобігати передачі журналістам конфіденційної інформації щодо її діяльності та прагнуть до того, щоб з'ясувати, хто з працівників може це робити.

Зокрема, минулого місяця газета "Політико" і агентство Bloomberg оприлюднили деталі плану економічного відновлення, розробленого в ЄК у зв'язку з коронавірусом. За даними "Політико", такі інциденти викликають гнів голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і близьких до неї європейських чиновників.

Згідно з інформацією джерел газети, чиновників у Брюсселі цього тижня попередили, що команда, що займається розслідуванням, виявила одного ймовірного інформатора журналістів. Якщо підозри на його адресу підтвердяться, його буде покарано.

Крім того, розслідування генеральний секретаріат Єврокомісії веде і щодо чиновників, які розкривають інформації не журналістам, а країнам-членам ЄС. Щонайменше один такий випадок вже стався, він стосується інформації про план перегляду міграційної політики ЄС.

Чиновник у Брюсселі та європейський дипломат, з якими вдалося поговорити виданню, дійшли думки, що зростання кількості таких розслідувань в Єврокомісії сигналізує про зростання "параної" в команді фон дер Ляєн.

"Ми звикли читати в німецькій пресі про те, що ми щойно обговорювали (у Брюсселі - ІФ). Це - несуттєві витоки інформації, але водночас це все одно витоки", - говорить один зі співрозмовників видання.

В Єврокомісії журналістам "Політико" відмовилися коментувати тему розслідувань щодо інформаторів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА