14:29 14.05.2020

Поклонська своїм інтерв'ю зняла ризики недотримання її права на захист, її звернення до ЄСПЛ не матиме сенсу - прокурор АРК

2 хв читати
Поклонська своїм інтерв'ю зняла ризики недотримання її права на захист, її звернення до ЄСПЛ не матиме сенсу - прокурор АРК

Екс-"прокурор" окупованого Криму, депутат Державної Думи РФ Наталія Поклонська в інтерв'ю українському виданню підтвердила свою інформованість про розслідування справ проти неї в Україні, чим закріпила свій процесуальний статус і нівелювала сенс свого звернення до ЄСПЛ, зазначає прокурор Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний.

"Нічого нового вона (Поклонська - ІФ-У) не сказала, вона лише додатково як представник окупаційної влади підтвердила ті факти, за якими ми здійснюємо досудове розслідування", - сказав Поночовний в інтерв'ю радіо "НВ".

За його словами, Поклонська повідомила про факти, щодо яких у слідства були сумніви в її інформованості.

"Вона підтвердила, що на сьогодні має можливість ефективно захищатися, тому її заяви про намір звернутися до ЄСПЛ після цього не мають жодного сенсу", - наголосив він.

Тобто, як зазначив прокурор АРК, якби Поклонська не була поінформована про розслідування щодо неї і не мала можливості захищатися, то могла б звертатися до ЄСПЛ.

Відповідаючи на запитання про те, чи допоможе інтерв'ю розслідуванню справи, Поночовний зазначив, що Поклонська не надала доказової бази. "Її інтерв'ю як прямий доказ будь-яких злочинних дій використовуватися не може. Вона більше наговорила для процесуального закріплення її статусу і тих ризиків, які могли виникнути у зв'язку з недотриманням її права на захист", - пояснив прокурор.

Уточнюючи, чи бачить він порушення закону у факті самого інтерв'ю з Поклонською, він сказав: "Абсолютно ні... для нас (слідства - ІФ) це інтерв'ю певною мірою було корисним".

Поклонська дала інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону.

Прокуратура АРК підозрює екс-"прокурора" окупованого Криму в порушенні законів та звичаїв війни, причетності до незаконного позбавлення волі низки українських громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА