07:13 17.05.2020

Естонія виходить з режиму надзвичайного стану

2 хв читати
Естонія виходить з режиму надзвичайного стану

Естонія в неділю завершує надзвичайний стан, який тривав понад два місяці, введений у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Уряд прийняв рішення завершити в неділю, 17 травня, надзвичайний стан, що тривав понад дев'ять тижнів. Оскільки в результаті наших спільних зусиль і взаємодопомоги ситуація з коронавірусом значно покращилася, для боротьби з ним надзвичайний стан нам більше не потрібний", - заявив прем'єр-міністр Юрі Ратас у зверненні до народу.

Водночас він підкреслив, що це не означає негайного повернення до звичайного життя.

"Вірус нікуди не подівся ні з Естонії, ні в світі. Завершення надзвичайного стану означає, що ми повинні побудувати нову нормальність", - сказав Ратас.

Як повідомив уряд, програма пом'якшення обмежень, яка набуває чинності з 18 травня, передбачає дозвіл проводити при дотриманні дистанції і вимог гігієни тренування, а також змагання на свіжому повітрі, якщо на них не присутні глядачі, а кількість учасників не перевищує 100, публічні зборів при заповнюваності приміщень не більше 10 людей, а на свіжому повітрі не більше 100, відвідування установ соціальної опіки і місць позбавлення волі і низки інших.

Водночас продовжують діяти такі обмеження, як заборона на спортивні змагання з глядачами. Казино, кальянні, зали ігрових автоматів будуть як і раніше зачинені до особливого дозволу. Продовжують діяти обмеження на перетин кордону (виключення зроблені щодо Латвії, Литви та Фінляндії). Особи, які перетнули кордон Естонії з метою в'їзду в країну, повинні 14 днів залишатися на карантині (виключення зроблені щодо Латвії, Литви та Фінляндії).

Надзвичайний стан було введено в Естонії з 13 березня. Станом на 16 травня в Естонії офіційно зафіксовано 1 770 випадків захворювання коронавірусом, померли за час пандемії 63 особи. Одужали 1 437 осіб, решта чекають підтвердження про одужання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА