21:19 19.05.2020

В Україні вся культурна сфера, включно з кінотеатрами, може запрацювати з 1 липня

2 хв читати
В Україні вся культурна сфера, включно з кінотеатрами, може запрацювати з 1 липня

Кабінет міністрів України попередньою датою відновлення роботи всієї культурної сфери, включно з кінотеатрами та концертами, розглядає 1 липня, повідомила тимчасова виконуюча обов'язки міністра культури і інформаційної політики Світлана Фоменко в коментарі інтернет-виданню "Hromadske".

"Загалом, ми розраховували, що з 1 липня будуть зняті обмеження (на роботу культурних установ - ред.), але ці наші розрахунки і горизонт планування повністю залежить від тієї епідеміологічної ситуації, яка є в державі", - розповіла Фоменко.

За її словами, точну дату поки не зафіксовано і вона буде залежати від показників захворюваності коронавірусом в Україні. Так, нормальна робота культурних інститутів може початися тільки у разі зняття повних обмежень на проведення масових заходів.

"Якщо, наприклад, фестиваль ще можна розглядати можливість під відкритим небом проводити, то, щодо герметичних приміщень, таких як театри, кінотеатри, філармонії, то треба бути дуже обережним, оскільки в першу чергу треба думати про здоров'я громадян", - зазначила Фоменко.

Також т.в.о. міністра додала, що в уряді розглядають можливість спочатку відкрити кінотеатри з обмеженням у 30% заповнених місць у залі.

"Якщо говорити про етапи виходу з карантину, то і в кінотеатрах, і в інших концертних залах будь-якої форми власності, насамперед, повинні бути дотримані ті вимоги, які затверджені Міністерством охорони здоров'я, і продиктовані протоколами медиків. Тобто на першому етапі це можливе заповнення на 30%", - заявила вона.

Однак вона уточнила, що має інформацію від представників галузі культури, що така наповненість збільшить витрати на утримання і продовження діяльності, але не принесе бажаного прибутку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА