13:48 21.05.2020

У Чернівецькій області інфікованих хворих транспортуватимуть санітарним вертольотом - Аваков

1 хв читати
У Чернівецькій області інфікованих хворих транспортуватимуть санітарним вертольотом - Аваков

 Санітарний вертоліт Міністерства внутрішніх справ, який може бути використано для транспортування інфекційних хворих у разі перевантаження лікарень, заступив на чергування в Чернівецькій області, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих. За рейс може перевозити 4-6 пацієнтів на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою!" - написав Аваков у своєму мікроблозі у Twitter у четвер.

На сторінці МВС у Facebook повідомляється, що йдеться про вертоліт Мі-8, який брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Після цього його передали Державній службі з надзвичайних ситуацій на умовах безоплатного договору.

Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою Bio-bag EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА