20:27 21.05.2020

Із 22 травня в Україні запрацюють готелі без ресторанів і внутрішньообласні перевезення - МОЗ

2 хв читати
Із 22 травня в Україні запрацюють готелі без ресторанів і внутрішньообласні перевезення - МОЗ

У рамках другого етапу послаблення карантину в регіонах України з 22 травня почнуть працювати готелі без ресторанів, запрацює громадський і внутрішньообласний транспорт, повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоров'я в мережі Facebook.

Крім того, з 22 травня за дотримання обмежень щодо кількості учасників можна буде проводити релігійні (1 людина на 10 кв. м) і спортивні (до 50 учасників, без глядачів) заходи.

Із 25 травня планується запуск метро за умови використання масок і респіраторів, відкриються дитячі садки.

Із 1 червня за умови дотримання протиепідемічних вимог зможуть працювати фітнес-центри (окрім групових занять більше ніж 10 осіб), відновиться діяльність закладів освіти в групах не більше ніж 10 осіб, будуть дозволені міжобласні перевезення.

З 10 червня зможуть відновити роботу в приміщеннях кафе і ресторани, відновиться діяльність закладів культури і повноцінна робота готелів і хостелів.

З 15 червня заплановано відновлення авіаперельотів.

МОЗ нагадує, що з 22 травня в Україні діятиме адаптивний карантин, коли обмежувальні заходи поступово пом'якшуватимуть залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Загалом буде п'ять етапів пом'якшення карантину.

Рішення про пом'якшення режиму адаптивного карантину ухвалюватимуть у кожному регіоні на підставі даних про інцидентність (середню кількість випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис.), завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, а також кількості проведених ПЛР- та ІФА-тестів. Зокрема, для переходу до наступного етапу пом'якшення карантину показник інцидентності має становитиме менше ніж 12 людей на 100 тис. населення, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим COVID-19, має бути менше ніж 50%, кількість ПЛР- та ІФА-тестів - більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА