12:03 23.05.2020

КМДА продовжить розвивати туристичну пішохідну зону на Контрактовій площі, незважаючи на рішення суду

2 хв читати
КМДА продовжить розвивати туристичну пішохідну зону на Контрактовій площі, незважаючи на рішення суду

Київська влада не планує скасовувати рішення про створення пішохідної зони на Контрактовій площі і площі Сагайдачного, незважаючи на постанову Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), заявив виконувач обов'язків першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондрієвський.

"Позиція міста незалежно від рішення суду не змінилася. Протягом останніх трьох років ми працюємо над тим, щоб розвивати центральну частину міста, для поліпшення її туристичної привабливості, для створення комфортних умов відпочинку киян та гостей міста. І рішення, яке було ухвалено понад два роки тому про створення пішохідної зони продемонструвало, що рішення правильне і що кияни та гості міста задоволені тим режимом роботи Контрактової площі і площі Сагайдачного саме в пішохідному форматі", – повідомив Мондрієвський на онлайн-брифінгу в суботу.

Раніше було оприлюднено інформацію про те, що ОАСК задовольнив позов шести фізичних осіб і визнав незаконним розпорядження Київської міської державної адміністрації про створення пішохідної зони. Суд дійшов висновку, що чинне законодавство не дає органам місцевого самоврядування повноважень на повну безстрокову заборону руху транспортних засобів на вулицях.

"У рішенні суду, про яке ми дізналися вчора із засобів масової інформації, зазначено про те, що шість фізосіб звернулися до суду щодо порушення їхніх прав і створення їм якихось перешкод. Ми не розуміємо, що це за перешкоди для шести осіб, ми не могли публічно про це заявити. Ми не відмовляємося від ухваленого раніше рішення і працюватимемо над тим, щоб ця територія розвивалася і надалі", – наголосив Мондрієвський.

"Наступного тижня можна буде подивитися, як відновилася вулиця Покровська Нова, Андріївський узвіз, про це всі вже знають. Алея художників, Володимирська гірка – це все територія великої туристичної зони, і Контрактова площа і Сагайдачного також є частиною цього туристичного маршруту. Тому ми працюємо над тим, щоб наступного року розпочати вже власне реконструкцію Контрактової та Сагайдачного, і зробити це місце ще привабливішим, і зокрема працюємо над тим, щоб вирішилося питання з "Гостинним двором", і ми зробили наше місто ще сучаснішим, цікавішим, привабливішим і комфортнішим", – додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА