08:44 26.05.2020

Військові підтримали закон про безпеку Гонконгу, який викликав протести

2 хв читати
Військові підтримали закон про безпеку Гонконгу, який викликав протести

Китайські військові, дислоковані в Гонконзі, "рішуче підтримують" розглянутий на форумі, що триває, законопроект про гарантування національної безпеки Гонконгу, заявив командувач військами гонконгського гарнізону Чень Даосян.

"Офіцери і солдати гарнізону сповнені рішучості і впевнені в своїй здатності захистити національний суверенітет, безпеку і інтереси розвитку, а також підтримують довгострокове процвітання і стабільність Гонконгу", - сказав журналістам воєначальник, який є депутатом сесії ВЗНП.

На минулому тижні влада Китаю заявила про намір прийняти законопроект, що створює "механізм правозастосування для гарантування національної безпеки" в Гонконзі.

Законопроект, як очікується, буде прийнятий до закінчення щорічної сесії ВЗНП, 28 травня, однак потрібно виконати низку процедурних кроків для набуття ним чинності. Ухвалення закону призведе до посилення нагляду і цензури в Гонконгу, попереджають експерти.

Це викликало нову хвилю протестних акцій в Гонконзі, які припинилися в кінці минулого року через поширення коронавірусу. Міська поліція заявила, що в неділю заарештувала більше 180 учасників несанкціонованих маніфестацій і мітингів, застосувавши для їх розгону спецзасоби.

На тлі повідомлень про цю законодавчу ініціативу Пекіна в США прозвучали заклики до введення санкцій проти Китаю, а кілька китайських компаній були внесені в американський торговий "чорний список".

Гонконг у 1997 році на 50 років отримав статус спеціального адміністративного району КНР. Незважаючи на китайський суверенітет над територією, Гонконг згідно китайсько-британської декларації та Основному закону отримав широку автономію до 2047 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА