10:02 26.05.2020

Підозрюваних у зґвалтуванні співробітників Кагарлицького відділення поліції очікує справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін - Геращенко

2 хв читати

Двох підозрюваних у зґвалтуванні і тортурах співробітників Кагарлицького відділення поліція очікує суд та справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін, запевняє заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Згідно з фото, які оприлюднив Геращенко на сторінці у Facebook, колишні співробітники поліції, підозрювані у зґвалтуванні, тортурах та побиттях - це Микола Кузів та Сергій Сулима. Вони наразі перебувають у слідчому ізоляторі.

"Попереду на них чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін. Зазначу також, що реакція поліції на повідомлення про насильство і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції була блискавичною", - наголосив заступник міністра МВС.

Так, за його словами, повідомлення з лікарні про насильство і тортури щодо потерпілої надійшло до Обухівського відділу поліції у неділю о 18:47. О 19:15 правоохоронці встановили особи підозрюваних у злочині співробітників поліції. О 19:40 їх було затримано і на місце злочину було викликано слідчих Державного бюро розслідувань (ДБР).

О 8:00 начальник Національної поліції України Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу поліції, відсторонення всього його керівництва і відсторонення начальника Обухівського районного відділу поліції.

О 10:23 понеділка прес-служба Нацполіції зробила заяву про факт насильства і тортур та про затримання підозрюваних.

"Не можу також не сказати, що, крім тих негідників, що ви бачите на фото за гратами, в поліції служать десятки тисяч інших поліцейських, які вірно служать Україні, захищають закон, розкривають злочини та охороняють спокій громадян, ризикуючи при цьому своїм життям і здоров'ям", - наголосив Геращенко.

Як повідомлялося, 24 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що до лікарні Кагарлика звернулася жінка, 1994 р. н., із повідомленням про побиття та зґвалтування. За її словами, до цих правопорушень причетні співробітники поліції. Першочергова перевірка повідомлення співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підтвердила причетність поліцейських до побиття і зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли до відділу поліції для надання пояснень щодо крадіжок майна.

Співробітники органів внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох співробітників Кагарлицького відділу поліції, наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Всю інформацію про інцидент передано до Державного бюро розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст.152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України.

Представники Київського обласного управління поліції відряджені до м. Кагарлика, де здійснюватимуть керівництво місцевим відділом поліції, який було у повному складі відправлено на переатестацію після інциденту з побиттям та зґвалтуванням жінки, до чого причетні місцеві правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА