16:48 26.05.2020

Денісова просить Москалькову клопотати про звільнення з-під арешту українського політв'язня Гафарова у зв'язку з критичним станом здоров'я

2 хв читати
Денісова просить Москалькову клопотати про звільнення з-під арешту українського політв'язня Гафарова у зв'язку з критичним станом здоров'я

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російську колегу Тетяну Москалькову клопотати про звільнення з-під арешту засудженого кримського татарина Джеміля Гафарова.

"Кримський татарин, який має II групу інвалідності та вже понад рік незаконно утримується у "ФКУ СІЗО 1 УФСВП Росії у Республіці Крим та м. Севастополі", має критичний стан здоров'я. Через наявні хронічні захворювання та появу нестерпного болю в області грудної клітки, нирок та постійний високий тиск не може утримуватися в умовах місця несвободи", - написала Денісова на сторінці у Facebook.

Вона наголосила, що в пенітенціарній установі не забезпечують Гафарову проведення жодного медичного обстеження і не надають належної медичної допомоги.

"На цій підставі невідкладно звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою клопотати перед правоохоронними органами Росії про скасування запобіжного заходу - тримання під вартою", - наголосила омбудсмен.

Крім того, Денісова вимагає вжити заходів з надання належного медико-санітарного забезпечення громадянину України та надати Гафарову якісну лікарську допомогу.

Як повідомлялося, 27 і 28 березня в Сімферополі взяли під арешт 23 кримських татар за підозрою в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що 23 кримські татарина, затримані в окупованому Криму російськими силовиками, нині перебувають у Ростовській області (РФ).

Денісова також оприлюднила список затриманих кримських татар, яких нині тримають у Ростовській області: Тофік Абдулгазієв, Іззет Абдуллаєв, Владлен Абдулкадиров, Меджит Абдурахманов, Білял Аділов, Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Фарход Базаров, Акім Бекіров, Ремзі Бекіров, Сервет Газієв, Джеміль Гафаров, Різа Ізетов, Алім Карімов, Сейран Муртаза, Яшар Муєдінов, Ерфан Османов, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Шабан Умеров, Рустем Шейхалієв, Асан Яніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА