18:00 26.05.2020

ВАКС залишив Гримчака під домашнім арештом

3 хв читати
ВАКС залишив Гримчака під домашнім арештом

Вищий антикорупційний суд провів підготовче засідання за обвинуваченням екс-заступника міністра з питань окупованих територій у вимаганні хабара.

"26 травня колегія суддів Вищого антикорупційного суду провела підготовче засідання у справі за обвинуваченням екс-міністра з питань окупованих територій і його ймовірного спільника", - йдеться в повідомленні ВАКС на сторінці у Facebook.

У повідомленні зазначається, що під час судового засідання колегія суддів задовольнила клопотання прокурора САП і продовжила підозрюваному екс-заступнику міністра запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в нічний час до 25 липня включно.

Також, за інформацією ВАКС, продовжено термін обов'язків, покладених на підозрюваного: прибувати до суду за кожним викликом, утримуватися від спілкування з обвинуваченим і свідками, здати на зберігання документи для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю.

ВАКС інформує, що ймовірному спільникові екс-заступника міністра суд також продовжив термін тримання під домашнім арештом і покладені обов'язки.

"Розгляд цього кримінального провадження по суті запланований на 1 червня 2020 року на 9:00", - ідеться в повідомленні.

У повідомленні ВАКС не називається прізвище підозрюваного, йдеться про Юрія Гримчака.

Як повідомлялося, 22 травня антикорупційні органи завершили розслідування кримінального провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра окупованих територій Юрія Гримчака в шахрайстві та вимаганні неправомірної вигоди.

"Розслідування за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди колишнім заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та його "помічником" завершено. Обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті", - повідомляло Національне антикорупційне бюро.

За інформацією НАБУ, дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовим особам) Кримінального кодексу України.

Раніше НАБУ закрило справу про внесення недостовірних відомостей в електронну декларацію екс-заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій України.

"Це кримінальне провадження відкрили в листопаді 2019 року на підставі висновку НАЗК за результатами повної перевірки декларації заступника міністра за 2016 рік. У рамках розслідування детективи не встановили в діях особи наміру на внесення завідомо недостовірних відомостей, тому справу закрили", - повідомляло НАБУ.

При цьому в бюро наголошували, що екс-заступник міністра з питань ТОТ, "як і раніше, має статус підозрюваного в шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди".

На початку квітня 2020 року було завершено розслідування за цим фактом.

30 січня Гримчака звільнили з-під варти та помістили під цілодобовий домашній арешт.

НАБУ та Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури 14 серпня 2019 року затримали Гримчака та його спільника за вимагання хабара розміром $1,1 млн. Їх затримали на місці злочину під час отримання частини коштів сумою $480 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА