19:03 26.05.2020

З 1 червня може бути відновлена робота інклюзивно-ресурсних центрів

1 хв читати
З 1 червня може бути відновлена робота інклюзивно-ресурсних центрів

Робота інклюзивно-ресурсних центрів, призупинена в рамках заходів із протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, може бути відновлена в низці областей уже з 1 червня для забезпечення зарахування до закладів освіти дітей з особливими потребами, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

"З 1 червня інклюзивно-ресурсні центри (ІРЦ) можуть відновити роботу в регіонах, де буде впроваджено послаблення протиепідемічних заходів. Відновлення роботи ІРЦ відбудеться з метою забезпечити зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів освіти", - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

У відомстві наголошують, що розпочати роботу зможуть інклюзивно-ресурсні центри лише тих регіонів, де місцева влада ухвалить рішення про послаблення карантину.

Під час роботи інклюзивно-ресурсні центри мають дотримуватися постанови головного державного санітарного лікаря України щодо організації роботи дитячих садків на період карантину через COVID-19 з урахуванням особливостей роботи ІРЦ. Зокрема, вони мають провітрювати приміщення; проводити температурний скринінг усіх співробітників і не допускати до роботи тих, у кого виявлено температуру тіла 37,2 градуса й вище або ознаки респіраторних захворювань; уникати близького контакту дітей і співробітників; облаштувати місця для обробки рук; обмежити одночасний рух відвідувачів коридорами та використання туалетних кімнат для уникнення натовпу.

Також Міносвіти рекомендує забезпечити першочергове обстеження дітей, які йдуть до 1 класу в 2020/2021 навчальному році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА