22:00 27.05.2020

Поліція АРК розпочала кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків російських силовиків у "Свідків Єгови" в Керчі

1 хв читати
Поліція АРК розпочала кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків російських силовиків у "Свідків Єгови" в Керчі

Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії Головне управління Нацполіції України в АР Крим та м.Севастополі почало кримінальне провадження за фактом проведення 26 травня правоохоронцями держави-окупанта низки незаконних обшуків у приміщеннях членів релігійної організації "Свідки Єгови" в Керчі.

"Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років", - повідомляє в середу прес-служба прокуратури АР Крим.

У відомстві підкреслили, що правоохоронці автономії фіксують усі факти порушення прав вірян на півострові, зокрема і представників організації "Свідки Єгови".

"У минулому році окупаційні правоохоронці аналогічно провели масові обшуки на півострові, після чого затримали вірян. Надалі, представники релігійної організації були незаконно засуджені окупаційними судами. Зокрема, за "участь в екстремістській організації" незаконно засудили до шести років позбавлення волі одного з членів зазначеної релігійної організації. Іншого учасника засудили до покарання у вигляді штрафу в розмірі 400 тис. рублів", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі АРК нагадали, що з початком окупації півострова діяльність релігійної організації "Свідки Єгови" в Криму була заборонена, її прихильники не мають права на зібрання і піддаються систематичним незаконним кримінальним переслідуванням.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА