21:13 29.05.2020

Венедиктова пояснила, чому внесла в ЄРДР відомості щодо "плівок Деркача" в ніч на 20 травня - через завантаженість входить в ЄРДР пізно ввечері

3 хв читати
Венедиктова пояснила, чому внесла в ЄРДР відомості щодо "плівок Деркача" в ніч на 20 травня - через завантаженість входить в ЄРДР пізно ввечері

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова пояснила, що внесла в ЄРДР у ніч з 19 на 20 травня інформацію за заявою народного депутата України Андрія Деркача, який оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про нібито вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка, оскільки через завантаженість роботою входить до ЄРДР пізно ввечері.

"19 травня була прес-конференція народного депутата Деркача, 19 травня надійшла на моє ім'я заява про злочин, і 19 травня надійшла ухвала суду, яка зобов'язувала внести відомості в ЄРДР. Це все було одночасно в один день. Оскільки день генерального прокурора розписаний, я організовую роботу великого правоохоронного органу, у мене велика кількість нарад, і до своєї флешки я доходжу вже після десятої години, якщо взагалі подивитися мої входи в ЄРДР. Зараз я намагаюся це робити в обідню перерву. Але, як правило, не виходить, і більшість входів у мене після десятої вечора. Я працюю зараз цілодобово, це нормальна історія", - розповіла вона в ефірі телеканалу "Україна 24" в п'ятницю.

Венедиктова також дивується, звідки у адвокатів Порошенка можуть бути відомості, коли і з ким вона розмовляє.

Генпрокурор вважає, що президент України Володимир Зеленський на прес-конференції 20 травня намагався щиро і чесно відповідати на питання журналістів, тому що поважає журналістів і глядачів, які дивилися прес-конференцію.

Як повідомлялося, Зеленський на прес-конференції 20 травня сказав, що реагувати на інформацію про нібито вплив Байдена на Порошенка повинні правоохоронні органи, що вже і зроблено Офісом генпрокурора.

Зеленський додав: "Я знаю, що це може бути сприйнято, кваліфіковано як державна зрада. Все - до правоохоронців".

Також Зеленський висловив упевненість у тому, що "вирок Порошенку ще попереду". "Я думаю, вони так керували країною, що їх чекає дуже багато різних пригод і різних вироків. Не хочу про це говорити, тому що це все-таки повноваження не мої, а вироки суду", - підкреслив президент.

20 травня адвокат Порошенко Ілля Новіков заявив, що генпрокурор Венедиктова відкрила кримінальне провадження по так званим "плівкам Байдена" після спілкування з президентом Зеленським, а глава держави на прес-конференції сам підтвердив зацікавленість у цій справі.

Він додав: "За інформацією, яку ми будемо намагатися уточнити і перевірити, це було зроблено після розмови генерального прокурора Венедиктової із Зеленським".

19 травня народний депутат Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка.

20 травня вранці Офіс генпрокурора повідомив, що вніс до ЄРДР інформацію за статтею про державну зраду і зловживання владою або службовим становищем за заявою народного депутата України Андрія Деркача, який напередодні оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА