17:37 02.06.2020

Правоохоронці затримали ще 13 учасників перестрілки у Броварах, зокрема кримінального авторитета "Віху" або "Журавля" - Аваков

3 хв читати
Правоохоронці затримали ще 13 учасників перестрілки у Броварах, зокрема кримінального авторитета "Віху" або "Журавля" - Аваков

Правоохоронці у вівторок, 2 червня, затримали ще 13 учасників перестрілки в м. Бровари Київської області, зокрема кримінального авторитету "Віху" або "Журавля", всім оголошено про підозру в бандитизмі й замаху на умисне вбивство, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Бровари: в Києві, Броварах та Ірпені затримано ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом "Віха" або "Журавель". Встановлено, що саме вони "виступили" з боку місцевих перевізників. Усім оголошено підозру в бандитизмі й замаху на умисне вбивство. Вилучено зброю і боєприпаси. Наздоженемо всіх!" - написав Аваков на сторінці у Twitter.

У свою чергу прес-служба Національної поліції України на сторінці у Facebook повідомила, що наразі 13 зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, ще двоє після перестрілки з тілесними ушкодженнями перебувають у лікарні. Усім 15 особам оголошено про підозру в бандитизмі й замаху на вбивство двох і більше осіб.

"Під час проведення 20 обшуків за місцями їх проживання співробітники поліції виявили зброю (три гладкоствольні рушниці, автомат, три пістолети), патрони, гранати, рації, біноклі, балаклави, наркотики, маски. Також поліцейські вилучили вісім автомобілів преміум-класу", - зазначено в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України. Наразі тривають поліцейські заходи зі встановлення і затримання всіх учасників збройного конфлікту.

Також за фактом стрільби у Броварах поліція проводить досудове розслідування за кримінальними провадженнями, відкритими за ч.4 ст.296, ч.1 ст.263 і по ст.15 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 29 травня вранці в Броварах стався конфлікт між підприємцями, які здійснюють пасажирські перевезення, та нелегальними перевізниками. За інформацією заступника глави Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, троє учасників перестрілки дістали поранень із травматичної зброї.

Спочатку повідомлялося про 11 затриманих. На території Київської області введено план "Перехват" з огляду на перестрілку. Пізніше з'явилася інформація про затримання у Вінницькій і Житомирській області ще десятьох осіб, причетних до конфлікту.

Слідчі за цим фактом розпочали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше правоохоронці додатково кваліфікували дії учасників конфлікту як замах на вбивство двох і більше осіб.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у відеозверненні заявив про 28 затриманих учасників перестрілки, а також 22 висунені підозри. За його словами, було вилучено 16 одиниць зброї.

"Ми розраховуємо, що за підтримки Офісу генерального прокурора завтра в судах їм буде пред'явлено безальтернативний арешт, і ці люди в майбутньому надовго сядуть у в'язницю", - зазначив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко 30 травня заявив, що правоохоронці визначили понад 60 учасників перестрілки в м. Бровари Київської області, зокрема й замовників.

31 травня Аваков повідомив, що суд відправив під варту 20 підозрюваних у справі про перестрілку у Броварах, на черзі організатори злочину, а також заочно відправив під варту підозрюваного у справі про перестрілку у Броварах, двом визначено домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА