19:51 02.06.2020

Шмигаль обговорив із представниками Всеукраїнської ради церков можливість пом'якшення карантинних заходів для релігійних організацій

2 хв читати
Шмигаль обговорив із представниками Всеукраїнської ради церков можливість пом'якшення карантинних заходів для релігійних організацій

У вівторок, 2 червня, відбулася перша зустріч прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, під час якої обговорювалося функціонування храмів у період карантину, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Так, у зустрічі взяли участь глави релігійних організацій, прем'єр Денис Шмигаль, міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, в.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко, заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зазначається, що прем'єр-міністр України погодився з думкою про можливість перегляду в бік зменшення вимоги про кількість присутніх під час релігійних заходів.

"Сподіваюся, ми будемо і далі пом’якшувати умови в міру того, як знижуватиметься захворюваність. Ми справді хочемо, щоб наш карантин був адаптивний і ефективний, і ми повернулися до звичного життя", - зазначив Шмигаль.

Він нагадав, що наразі триває період адаптивного карантину, а з 22 травня в регіонах, де відбулося його послаблення, стало можливим проведення релігійних обрядів за умови дотримання усіх заходів превенції.

"Однак треба розуміти, що все це відбувається за обставин, коли пандемію ще не поборено. Кількість хворих в Україні вийшла на так зване плато. 300-400 людей захворюють щодня, і це приблизно дорівнює кількості людей, які одужують щодня, але ми все ще не маємо від’ємної динаміки, й тому треба дотримуватися заходів безпеки", - наголосив глава уряду.

Він також запевни, що уряд прагне "створити всі можливі в теперішніх обставинах умови для якнайповнішого здійснення відповідних обрядів та богослужінь".

У свою чергу представники релігійних організацій надали Уряду низку пропозицій щодо послаблення карантинних обмежень для релігійних організацій, спрощення оформлення гуманітарної допомоги, порушували питання державної сімейної політики, ролі церков у залученні інвестицій до України тощо.

Крім того, Лазебна повідомила, що на час пандемії Мінсоцполітики вже спростило процедуру визнання вантажів як гуманітарних, а в майбутньому у відомстві хочуть зробити цей процес автоматичним.

Глава уряду також підтримав ініціативу проводити такі зустрічі раз на квартал.

Як повідомлялося, 26 травня Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій ініціювала зустріч із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо функціонування храмів.

У зверненні наголошувалося, що Раду церков особливо турбує той факт, що для малих релігійних споруд і молитовних приміщень послаблення карантину може мати протилежний ефект у вигляді посилення обмежень, адже дотримання умови перебування не більше однієї людини на 10 кв. метрах може означати присутність на богослужінні значно меншої кількості вірян, ніж навіть 10 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА