20:13 04.06.2020

До КС надійшло подання Верховного Суду щодо конституційності запроваджених на час карантину обмежень прав і свобод громадян

2 хв читати
До КС надійшло подання Верховного Суду щодо конституційності запроваджених на час карантину обмежень прав і свобод громадян

До Конституційного Суду України сьогодні, 4 червня, надійшло конституційне подання Верховного Суду щодо конституційності встановлених на час карантину обмежень прав і свобод громадян, повідомляє відділ комунікацій КС і правового моніторингу.

"Сьогодні, 4 червня 2020 року, до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання Верховного Суду щодо конституційності встановлення обмежень на час карантину, передбачених положеннями окремих нормативно-правових актів, ухвалених Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Верховний Суд просить перевірити на відповідність Конституції України підпункти 5, 6, 7, 14 пункту 3, абзац шостий пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" від 20 травня 2020 року №392.

Також суд просить перевірити пункти 10, 17 Порядку здійснення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією, затвердженого постановою Кабміну від 20 травня 2020 року №392, частини першу і третю ст. 29 закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік" від 14 листопада 2019 року №294-ІХ; абзац дев'ятий пункту 2 розділу 11 "Прикінцеві положення" закону України "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік" від 13 квітня 2020 року №553-ІХ.

Зазначено, що з текстом конституційного подання можна ознайомитися на офіційному веб-сайті КС у рубриці "На розгляді суду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА