21:29 08.06.2020

Усе більше країн скасовують введені в зв'язку з коронавірусом обмеження

4 хв читати
Усе більше країн скасовують введені в зв'язку з коронавірусом обмеження

Все більше країн у всьому світі скасовують або послаблюють введені в зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19 обмеження, життя людей повертається до норми.

Так, у понеділок в Ірландії відкрилися всі магазини, люди повертаються на свої робочі місця після зняття обмежувальних заходів. На роботу на даному етапі дозволено вийти тим ірландцям, які можуть зберігати соціальну дистанцію на робочому місці.

Ірландцям також дозволили ходити один до одного в гості, але збиратися можна групами до шести осіб. Виїхати від свого будинку можна на 20 кілометрів, а на більшу відстань - у разі непередбачених обставин, дозволяється перевищити цей ліміт ще на п'ять кілометрів.

Бари та нічні клуби з понеділка відновили роботу в Греції. Однак у цих закладах діють обмеження на кількість відвідувачів і необхідність дотримання соціальної дистанції.

Кафе і ресторани розпочали роботу в Греції ще 25 травня, але відвідувачів їм було дозволено приймати тільки на верандах, втім, тепер приймати гостей закладам дозволили і в закритих приміщеннях.

У бельгійській столиці Брюсселі, де через майже три місяці кафе та барам дозволили відновити роботу, городяни з небувалим ажіотажем вирушили за пивом. У барах збільшили простір між столиками, люди повинні дотримуватися соціальної дистанції. Популярним серед туристів закладам на Гран-Плас у центрі Брюсселя довелося розширити свої веранди, щоб з одного боку - впоратися з напливом відвідувачів, а з іншого - дотримуватися заходів з соціального дистанціювання.

Однак деякі заклади поки не поспішають відкрити двері для відвідувачів. Наприклад, бар навпроти штаб-квартири структур ЄС в Берлемоні, куди зазвичай ходять журналісти і дипломати, буде закритий до 15 червня. Популярний серед експатів в брюссельському районі Іксель ресторан Le Voltaire також поки закритий.

У Данії з понеділка дозволили збиратися групами до 50 осіб в рамках ослаблення обмежувальних заходів. До цього можна було організовувати зустрічі чисельністю не більше 10 осіб. З 15 червня Данія планує відкрити свої кордони для низки європейських країн.

Межі для приїжджих відкриті також і в Великій Британії, проте, починаючи з понеділка, всі прибулі з-за кордону повинні будуть в обов'язковому порядку відправитися на двотижневий карантин. Після прибуття в країну їм запропонують заповнити відповідну форму, де буде заначено, де саме людина перебуватиме протягом 14 днів. За недотримання цього заходу безпеки загрожує штраф.

Альтернативу карантину реалізували в Австрії. В аеропорту Відня людям пропонують здати тест на коронавірус, і це дозволить їм не відбувати 14-денний карантин, який також обов'язковий по прибуттю в цю країну. Результати тесту стануть відомі через три години після здачі аналізів, а обійдеться він у 190 євро. Також такий тест здати можна і перед вильотом з Відня.

У ПАР школярі почали повертатися на заняття, оскільки в більшості шкіл є можливість підтримувати необхідні санітарні умови, щоб мінімізувати ризики поширення зараження.

Однак складною проте залишається ситуація в Латинській Америці, зокрема, в Бразилії, де виявлено майже 700 тис. випадків зараження. Минулими вихідними в країні заявили, що оновлення даних з коронавірусу буде призупинено, оскільки воно не відображає реальних цифр.

Президент країни Жаір Болсонару, який раніше неодноразово заявляв, що не вірить в небезпеку коронавірусу, підтримав це рішення, за що зазнав різкої критики громадськості. Керівництво країни звинуватили в приховуванні даних, напередодні в столиці держави відбулись акції протесту проти Болсонару, а також - проти расизму і фашизму.

Напередодні Міністерство охорони здоров'я Бразилії поширило інформацію про кількість померлих, заражених коронавірусом. Однак спочатку відомство назвало цифру 1382, а потім виправило її на 525. Цю ситуацію в МОЗ поки ніяк не пояснили. Таким чином, в країні могли померти від 36,4 тис. до 37,3 тис. осіб.

В Індії відкривають торгові центри і храми, незважаючи на зростання заражень коронавірусом. До понеділка кількість зареєстрованих заражень в Індії зросла на 9,9 тис. до 256 тис. Пік епідемії в цій країні очікується тільки в липні. У сусідньому Пакистані виявили вже понад 100 тис. випадків зараження, лікарні переповнені, а в Карачі деяким пацієнтам відмовляють у прийомі. З початку червня в цій країні також пом'якшують заходи, спрямовані на стримання поширення вірусу.

У МОЗ Ірану громадян закликають в обов'язковому порядку носити маски та не ігнорувати цей захід безпеки, особливо в тих місцях, де людям важко дотримуватися дистанції, наприклад, у магазинах.

Всього з початку пандемії, за даними сайту Worldometers, що відслідковує статистику з коронавірусу, зареєстрований COVID-19 понад ніж у 7,1 млн осіб, померли більше 406 тис. людей, заражених коронавірусом, одужали від нього понад 3,4 млн осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА