14:02 09.06.2020

Артист Єфремов у момент ДТП був п'яний - експертиза

3 хв читати
Артист Єфремов у момент ДТП був п'яний - експертиза

Експертиза підтвердила високий вміст алкоголю в актора Михайла Єфремова, який улаштував напередодні ввечері ДТП зі смертельними наслідками в центрі Москви, повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело.

"Експертиза показала вміст у Єфремова алкоголю 1,05 мг у літрі повітря, що видихалося. Це відповідає 2,1 проміле. Це верхня межі середнього ступеня сп'яніння, перехід до сильного сп'яніння", - сказав співрозмовник.

За його словами, цей стан характеризується порушенням рефлексів, часу реакції, основних моторних навичок і виразного мовлення.

"За такого ступеня сп’яніння можливий ступор, важке порушення моторики, втрата здатності до розуміння навколишнього оточення, втрата пам'яті та свідомості", - сказав співрозмовник.

Увечері 8 червня заслужений артист РФ Єфремов став винуватцем аварії на Смоленській площі. Він на своєму джипі "Гранд-Черокі" вилетів на зустрічну смугу та врізався в автомобіль "Лада" з вантажним відсіком.

Унаслідок ДТП уранці у вівторок водій "Лади" помер у лікарні від численних травм і крововтрати. За даними інформованого джерела, загиблий водій - кур'єр одного з інтернет-магазинів доставки продуктів додому.

Єфремова затримали поліцейські на місці події. За результатами медичного огляду було доведено наявність алкоголю в крові артиста. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

Стосовно Єфремова було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 264 КК РФ (порушення правил дорожнього руху й експлуатації транспортних засобів). Пізніше кримінальну справу стосовно артиста було перекваліфіковано в тяжчу. У зв'язку зі смертю постраждалого внаслідок ДТП водія кримінальну справу, порушену стосовно водія іномарки за ч. 2 ст. 264 КК РФ перекваліфіковано на п а, ч. 4 цієї статті (діяння, що спричинило через необережність смерть людини). Єфремову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

У Кремлі наголошують, що у випадку з ДТП за участю Єфремова йдеться про аварію зі смертельними наслідками, яку влаштував п'яний водій, і хто цей водій - неважливо. "Тут, на жаль, ідеться про трагічний випадок, жахливий випадок, коли п'яний водій - і неважливо, хто він, - улаштував аварію, в якій загинула людина. Ось про що йдеться", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам у вівторок. Його попросили відповісти, що в Кремлі думають у зв'язку з деякими висловлюваннями про необхідність позбавити Єфремова звань і "регалій". "Про це ми взагалі не думаємо", - сказав Пєсков.

Адвокат артиста раніше у вівторок повідомив "Інтерфаксу", що напередодні Єфремов визнав провину відразу після смертельної ДТП, але наразі незрозуміло, чи визнає він провину зараз, оскільки "сьогодні допиту не відбулося з технічних причин".

Інформоване джерело повідомило "Інтерфаксу", що допит Єфремова не вдається провести, оскільки він "не може чітко відповісти на поставлені запитання". На співпрацю зі слідством, зважаючи на свій стан, поки що не йде", - сказав співрозмовник. Він повідомив, що "у зв'язку з новими обставинами" слідство може клопотати про взяття Єфремова під варту. "В разі залишення його під домашнім арештом немає упевненості, що його стан дасть змогу провести якісний допит", - сказав співрозмовник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА