14:01 11.06.2020

Активісту Стерненку повідомлено про підозру в умисному вбивстві та носінні холодної зброї - СБУ

2 хв читати
Активісту Стерненку повідомлено про підозру в умисному вбивстві та носінні холодної зброї - СБУ

Служба безпеки України повідомила активісту Сергію Стерненку про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї, повідомляє прес-центр СБУ.

"Сьогодні, враховуючи матеріали справи та проведені експертизи, за погодженням з Офісом генерального прокурора Сергію Стерненку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу)", - йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

У СБУ наголошують, що люди, які напали на Стерненка в Одесі у 2018 році, мали намір залякати його і заподіяти тілесні ушкодження, тому їх дії кваліфіковані за ст. 296 ч. 4 КК (хуліганство).

"Захищаючись, громадський активіст лівою рукою прикривався від ударів, а правою - завдавав удари ножем. Як наслідок, Ісайкул дістав різану рану передньої черевної стінки, а Кузнецов - проникаюче колото-різане поранення живота. Зазначаємо, що такі дії Стерненка можуть відповідати поняттю необхідна оборона. Однак, його подальші дії ставлять під сумнів вищезазначену версію. Оскільки Кузнецов втік із місця події, напад на Стерненка вважається закінченим - його життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Однак Стерненко побіг за Кузнецовим, наздогнав його і завдав декількох поранень, зокрема, удар ножем у серце, який і призвів до смерті", - роз'яснюють у СБУ.

У повідомленні зазначено, що, за даними слідства, тіло Кузнєцова було знайдено майже за 100 метрів від місця першого зіткнення. "Тобто заяви про те, що Стерненко поранив Кузнецова під час самооборони, а згодом жодних ран не наносив, не відповідають дійсності. Проведена під час досудового розслідування експертиза засвідчила версію про умисне вбивство", - інформують у СБУ.

У повідомленні спецслужби також зазначається, що "сумнівно виглядають слова Стерненка, що він завдав смертельних поранень ножем, який нібито відібрав у Кузнецова та Ісайкула. Сергій особисто підтвердив приналежність йому ножа під час власної онлайн трансляції у мережі Facebook із місця події".

У СБУ звертають увагу на те, що повідомлення про підозру у вчиненні злочину є вимогою закону, який діє незалежно від інформаційних кампаній та політичних переконань тих, хто його порушив.

"Враховуючи суспільний резонанс, Служба безпеки України наголошує, що неупереджено підходить до розслідування будь-яких злочинів та керується виключно нормами законодавства... Жодне розслідування не можете бути зупинене через патріотичні погляди його фігурантів", - підсумували в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА