20:10 14.06.2020

Менше третини американців хочуть знесення пам'ятників конфедератам - опитування

2 хв читати
Менше третини американців хочуть знесення пам'ятників конфедератам - опитування

Кількість американців, які виступають за збереження пам'ятників героям громадянської війни, які воювали на боці Конфедерації, більше тих, хто вважає, що їх потрібно прибрати, випливає з даних опитування, опублікованого в неділю дослідницькою компанією Morning Consult.

Згідно з даними опитування, проведеного 6-7 червня, 44% респондентів заявили про необхідність збереження пам'яток, у той час як протилежну точку зору висловили 32% опитаних. Ще 23% учасників опитування не змогли визначитися.

За збереження пам'яток переважно виступають прихильники Республіканської партії (71%), за їх демонтаж - демократи (53%).

В опитуванні взяли участь 1,9 тис. осіб, похибка становить +/- 2%.

Раніше на цьому тижні спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі винесла на голосування поправку, яка передбачає можливість перейменування військових баз США, названих на честь генералів-конфедератів, а також висловила думку, що з будівлі Капітолію необхідно прибрати статуї лідерів і солдатів Конфедеративних штатів Америки.

"Ці імена повинні бути прибрані з назв баз, а ці статуї повинні бути винесені з Капітолію", - сказала Пелосі на прес-конференції.

"Народ США знає, що з цими іменами слід розпрощатися", - підкреслила вона.

Президент США Дональд Трамп зі свого боку повідомив, що навіть не розглядає можливості перейменування важливих військових баз США, таких як Форт-Брагг, Форт-Гуд і Форт Беннінг.

"Надійшла пропозиція про те, що нам слід було б перейменувати десяток наших легендарних військових баз, таких як Форт-Брагг в Північній Кароліні, Форт-Гуд у Техасі і Форт Беннінг в Джорджії. Ці потужні і монументальні бази стали частиною великої американської спадщини, історії перемог і свободи", - написав Трамп у Твіттері.

"США розміщували і тренували там наших героїв, а також виграли дві світові війни. Зважаючи на це моя адміністрація навіть не розглядає можливості перейменування цих чудових легендарних військових об'єктів. Поважайте наших військових!" - зазначив президент США.

Мова зокрема йде про американські військові бази, названі на честь генералів Джона Гуда, Бракстона Брагга і Генрі Беннінга, які воювали в громадянську війну в Північній Америці на боці Конфедерації, що представляла інтереси рабовласницького Півдня.

Пропозиція надійшла на тлі боротьби, яка триває в США зі спадщиною Конфедерації. Раніше неодноразово повідомлялося про знесення і демонтаж пам'ятників героям громадянської війни, які виступали на боці рабовласницького Півдня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА