07:02 16.06.2020

У світі через Covid-19 забувають про моніторинг захворюваності на грип

1 хв читати
У світі через Covid-19 забувають про моніторинг захворюваності на грип

У світі на тлі пандемії коронавірусу Covid-19 знизилася інтенсивність моніторингу за випадками захворювання на грип, заявив у понеділок гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Відстеження захворюваності на грип або призупинилося, або падає в багатьох країнах, відбулося різке скорочення обміну інформацією про грип через пандемію Covid-19", - заявив Гебреєсус під час брифінгу ВООЗ.

Зокрема, за його словами, така ситуація спостерігається в зв'язку з перевантаженістю лабораторій, пов'язаних з Covid-19 роботою і перекваліфікацією персоналу для боротьби саме з коронавірусом. Також боротьбі проти грипу заважають обмеження в роботі транспорту, що діють через Covid-19.

"У порівнянні з минулими трьома роками, ми спостерігаємо сильний спад у масштабах тестування на грип в усьому світі", - додав він.

Гендиректор зазначив, що доставка зразків з вірусом грипу в центри, які співпрацюють з ВООЗ, скоротилася цього року на 64%. Крім того, на 94% скоротилося надання інформації про випадки захворювання на грип з даними про генетичну послідовність в бази всесвітньої наукової ініціативи GISAID.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА