08:49 19.06.2020

МХП анонсував аудит на птахофабриці "Оріль-Лідер" для отримання статусу вільної від використання антибіотиків

2 хв читати
МХП анонсував аудит на птахофабриці "Оріль-Лідер" для отримання статусу вільної від використання антибіотиків

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) анонсував старт найближчим часом аудиту на птахофабриці ПрАТ "Оріль-Лідер" для отримання статусу вільної від використання антибіотиків на всіх етапах виробництва.

"Наші ТОВ "Вінницька птахофабрика" та ПрАТ "Миронівська птахофабрика" успішно пройшли цей аудит та отримали право наносити додаткове маркування класу "А" на свою продукцію. Цей клас означає, що антибіотики не застосовувалися на жодному з етапів вирощування: ані на батьківському стаді, ані - на промисловому. На черзі - птахофабрика ПрАТ "Оріль-Лідер", де аудит розпочнеться вже найближчим часом", - повідомляється на сторінці компанії в соцмережі Facebook у четвер.

Як повідомлялося, асоціація "Союз птахівників України" за підсумками аудиту надала право наносити маркування "без антибіотиків" класу "А" на продукцію двох підприємств агрохолдингу МХП - ПрАТ "Миронівська птахофабрика" і ТОВ "Вінницька птахофабрика" з 16 червня 2020 року.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині.

У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Чистий прибуток МХП у 2019 році зріс в 1,7 раза порівняно з 2018 роком - до $215 млн. Виручка в 2019 році збільшилася на 32% - до $2,06 млрд.

За підсумками першого кварталу 2020 року МХП отримав $174 млн чистого збитку проти $33 млн чистого прибутку за аналогічний період 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА