13:27 19.06.2020

В Україні кількість загиблих у вогні зменшилася, проте різко почастішали випадки утоплення

2 хв читати
В Україні кількість загиблих у вогні зменшилася, проте різко почастішали випадки утоплення

За минулу добу, 18 червня, в Україні не зафіксовано жодного випадку загибелі людей на пожежах, при цьому і кількість пожеж у житловому секторі зменшилася в рази, тоді як кількість нещасних випадків на воді в рази збільшилася, повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Рятувальники пояснюють цю тенденцію тим, що громадяни більшість часу проводять не в помешканнях, а займаються господарськими роботами або ж вирушають на відпочинок. Влітку, традиційно, це відпочинок біля води. Місця для купання обирають, як правило, найближчі до дому. На жаль, надаючи перевагу комфорту, а не безпеці, люди наражають на небезпеку і себе, і близьких, якщо відпочивають на "диких" пляжах разом із дітьми", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС України в п'ятницю.

Тому, зазначають у службі, разом із позитивною динамікою зменшення кількості погорільців у рази збільшилася кількість потонулих. Серед загиблих чимало дітей, більшість з яких наразі відпочиває на літніх канікулах.

"Так, лише з початку червня на водоймах країни загинуло вже 111 громадян, з яких 21 дитина", - розповіли в ДСНС.

Тому у зв'язку з негативною тенденцією щодо кількості загибелі громадян на водоймах у літній період ДСНС посилює профілактичну роботу серед населення.

Рятувальники нагадують основні правила безпечного відпочинку: правильний вибір місця для купання; суворе дотримання правил безпеки під час плавання; постійний контроль за дітьми з боку дорослих; категоричне "ні" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.

"Пам'ятайте! У період літніх канікул слідкуйте за дозвіллям дітей і не дозволяйте їм самостійно відвідувати навіть найменші водойми!", - закликали в службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА