08:23 20.06.2020

Кабмін прибрав з постанови про загальноукраїнський карантин заборони для громадського харчування, ТРЦ, готелів і закладів культури

2 хв читати
Кабмін прибрав з постанови про загальноукраїнський карантин заборони для громадського харчування, ТРЦ, готелів і закладів культури

Кабінет міністрів виключив з оновленої постанови щодо продовження карантину з 22 червня до 31 липня пункт про заборону роботи громадського харчування (ресторанів, кафе тощо) і торгово-розважальних центрів, готелів і баз відпочинку, закладів культури та розважальної діяльності , фітнес-центрів.

Відповідно до опублікованого в п'ятницю документу, тепер у цьому пункті забороняється тільки діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Раніше Кабмін робив виключення з заборони роботи громадського харчування, ТРЦ і готелів, наприклад, дозволяючи обслуговування 4 відвідувачів за столиком на вулиці з дистанцією між столиками 1,5 м або роботу магазинів у ТРЦ, а також вводив додаткові послаблення в регіонах, які задовольняли відповідним ознакам.

В оновленій постанові залишилася тільки заборона на проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю понад однієї людини на 5 кв. м площі будівлі або території (якщо захід відбувається на відкритому повітрі), де проводиться захід. На організатора заходу накладається відповідальність за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше 1,5 м.

Раніше цей пункт також звучав жорсткіше: заборонялося проведення таких заходів із кількістю учасників понад 10 осіб. Виняток робився для роботи держорганів і органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних, навчально-тренувальних професійних спортивних клубів командних видів спорту, а також екскурсійного обслуговування груп у кількості до 50 людей.

У новій карантинній постанові, яка набирає чинності з 22 червня, право встановлювати обмеження на роботу громадського харчування, готелів, проведення масових заходів, роботу спортзалів або установ культури дано регіонам зі значним поширенням COVID-19 за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА