12:11 20.06.2020

ЦГЗ рекомендує: якщо на пляжах немає можливості дотримуватися дистанції, необхідно використовувати маску (крім перебування у воді)

3 хв читати
ЦГЗ рекомендує: якщо на пляжах немає можливості дотримуватися дистанції, необхідно використовувати маску (крім перебування у воді)

Центр громадського здоров'я України оприлюднив рекомендації щодо дотримання протиепідемічних заходів на пляжах.

"Одним із найкращих способів змпеншити ризик зараження COVID-19 є уникнення місць скупчення людей. Рішення про відкриття пляжів ухвалюють органи місцевого самоврядування в кожному конкретному випадку", – наголошується в повідомленні ЦГЗ у Facebook.

У разі відвідування пляжу рекомендується передусім дотримуватися фізичної дистанції з іншими людьми щонайменше в один метр.

"Лежаки, шезлонги та інші об’єкти, на яких відвідувачі пляжу можуть сидіти та або лежати також мають бути розміщені на відстані не менше метра. Якщо немає можливості дотримуватись дистанції, необхідно використовувати маску (окрім перебування у воді), надягаючи її так, щоб були покриті ніс та рот", – наголошується в повідомленні.

Також ЦГЗ рекомендує дотримуватися правил гігієни рук, а саме: мити руки проточною водою з милом перед їжею, після відвідування туалету і після будь-яких забруднень, а також після зняття засобів індивідуального захисту. У разі якщо немає можливості помити руки, їх необхідно обробити антисептиком із вмістом спирту щонайменше 60%. Не варто брудними руками торкатися обличчя.

Відвідувачі пляжів мають дотримуватися етикету кашлю: кашляти і чхати в лікоть або одноразову паперовий хустинку, яку одразу після цього слід викинути і помити руки.

"Уважно ставтеся до того, куди викидаєте використані засоби індивідуального захисту. На їх поверхні залишаються мікроорганізми, які виділяються з повітрям, що видихається. Вони можуть бути небезпечними для інших людей, а також забруднювати навколишнє середовище", – наголошують у ЦГЗ.

Не рекомендується обмінюватися речами з іншими людьми, зокрема рушниками, захисними окулярами, іграшками та іншими. Не варто відвідувати пляжі, на яких немає доступу до туалетної кімнати, забезпеченої проточною водою, рідким милом і одноразовими рушниками.

Особам віком від 60 років, що належать до групи ризику, а також тим, у кого є ознаки респіраторного захворювання або минуло менше 14 днів із моменту контакту з випадком підтвердженого захворювання COVID-19, рекомендується повністю відмовитися від відвідування пляжів.

"Пам'ятайте, що дотримання правил індивідуального захисту (навіть на пляжі) – це особиста відповідальність кожного", – наголосили в ЦГЗ.

У свою чергу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу в суботу в Києві зазначив, що використання масок є обов'язковим "в транспорті, в приміщеннях, а також там, де є велике скупчення людей – в тих місцях, де неможливо дотримуватися соціальної дистанції у щонайменше 1,5 метра одне від одного".

"Якщо ми говоримо про пляжі, то відстань між громадянами має бути не менше 1,5 метра. У цьому разі носіння масок ... не є обов'язковим. Але обов'язково дотримуватися соціальної дистанції у щонайменше 1,5 метра", – наголосив Степанов.

Глава МОЗ також зазначив, що стежити за дотриманням правил і карантинних обмежень на пляжах мають органи місцевого самоврядування разом з Держпродспоживслужбою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА