11:56 22.06.2020

У Нідерландах поновлюється другий блок судового процесу про збитий МН17

2 хв читати
У Нідерландах поновлюється другий блок судового процесу про збитий МН17

 У Нідерландах поновлюються слухання другого блока в судовому процесі про збитий МН17, під час якого очікують, що захист одного з обвинувачених - Олега Пулатова - заявить клопотання, після чого суд визначиться з подальшим ходом розглядів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" із суду, 10 червня в рамках другого блока досудових слухань, які заплановані з 8 червня до 3 липня, було зроблено перерву для того, щоб надати захисту Пулатова час для детальнішого ознайомлення з матеріалами справи та визначитися з клопотаннями, які адвокати зможуть заявити суду від імені свого підзахисного. Захист пояснив, що є потреба в особистій зустрічі з Пулатовим для визначення подальшої позиції в судовому процесі. З цією метою адвокати планували двотижневу поїздку до Росії, проте через пандемію коронавірусу її було відкладено.

Окрім виступу адвокатів, у рамках другого блока обвинувачення отримало право представити доповідь про хід слідства, щоб переконати суд у тому, що справа готова до розгляду по суті і додаткове розслідування не потрібне.

Так, прокурор стверджує, що Гіркіна, Пулатова, Дубінського та Харченка обвинувачують у тому, що відігравали керівну, організаційну та підтримувальну роль в розгортанні ЗРК "Бук", з якого 17 червня 2014 року в небі над Східною Україною був збитий рейс МН17 "Малайзійських авіаліній". "Згідно з обвинуваченням, вони спільно запитали систему "Бук", отримали її у Російської Федерації та використали для збройної боротьби з метою збити літак. Вони використали "Бук" як інструмент для досягнення своєї спільної мети в збройній боротьбі", - констатував прокурор.

Крім того, обвинувачення стверджує, що у слідства є свідок, який бачив, як їхав "Бук", бачив солдатів у танкістських шоломах і чув запуск ракети. "Цей свідок заявляє, що 17 липня 2014 року в другій половині дня біля блокпоста самопроголошеної "ДНР" на дорозі зі Сніжного до Савур-Могили він побачив, як їхав "Бук", і за кілька хвилин почув і побачив, що ракету було запущено. X48 бачив, як загорілося поле, і знав, де було запущено ракету", - заявив представник прокуратури Тейс Бергер (Thijs Berger).

Засідання відбуваються за відсутності чотирьох обвинувачених (трьох громадян Росії та одного українця): Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського, Олега Пулатова і Леоніда Харченка. Тільки Пулатов представлений двома адвокатами з нідерландської фірми.

Як і раніше, унаслідок обмежувальних заходів з огляду на COVID-19 і в самій судовій залі, і в прес-центрі перебуває обмежена кількість людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА