14:20 22.06.2020

Зеленський має намір сплатити штраф за порушення карантину, незалежно від рішення суду

2 хв читати
Зеленський має намір сплатити штраф за порушення карантину, незалежно від рішення суду

 Президент Володимир Зеленський заплатить суму, рівнозначну сумі штрафу за порушення карантину, незалежно від рішення, яке ухвалить суд, повідомляє Офіс президента на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно сплачу на рахунок закладу харчування суму, яка співвідносна з сумою штрафу. Водночас у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено в законі України", - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, 3 червня під час візиту до Хмельницького Зеленський із делегацією випив каву в місцевому кафе, яке, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, не могло приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня. Відповідне фото оприлюднила прес-служба президента.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що правоохоронці вивчать можливе порушення карантинних обмежень президентом України Зеленським під час робочої поїздки до Хмельницького.

У результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) на власника кафе і відвідувачів, зокрема президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та хмельницького міського голову Олександра Симчишина.

Хмельницький міський районний суд 19 червня розглянув справу про адміністративне порушення правил карантину президентом Зеленським і засумнівався в можливості притягнення глави держави до юридичної відповідальності через його недоторканність.

У зв'язку з цим суд ухвалив зв'язатися з головою Верховного Суду про скликання пленуму Верховного Суду для ухвалення рішення про звернення до Конституційного суду України щодо офіційного тлумачення ч.1 ст.105 Конституції України "президент України користується правом недоторканості на час виконання повноважень", в аспекті можливості притягнення України до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень.

Водночас Хмельницький суд оштрафував на 17 тис. грн за порушення правила карантину 3 червня в кафе Хмельницького керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, мера Хмельницького Олександра Симчишина і приватного підприємця Андрія Мельниченка, які того дня без масок пили каву з президентом України Володимиром Зеленським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА