08:32 23.06.2020

Україна розраховує провести нараду Ради керуючих і бізнес-форум ЧБТР в Одесі цієї осені

2 хв читати
Україна розраховує провести нараду Ради керуючих і бізнес-форум ЧБТР в Одесі цієї осені

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - торговий представник України Тарас Качка запросив Раду керуючих Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) на Спеціальну нараду і Бізнес-форум ЧБТР цієї осені до Одеси, йдеться в повідомленні Мінекономіки в понеділок.

У свою чергу в релізі самого банку на його сайті йдеться, що Рада керуючих розгляне можливість проведення цих щорічних подій в Одесі до кінця цього року залежно від розвитку пандемії.

Як повідомлялося, Одеса мала прийняти щорічні збори ЧБТР та бізнес-форум банку минулого тижня, однак через коронакризу бізнес-форум було відкладено, а засідання Ради керуючих відбулося у форматі телеконференції під головуванням України.

Рада обговорила операційну діяльність банку і затвердила фінансову звітність за 2019 рік, що стало першим роком реалізації середньострокової стратегії ЧБТР (2019-2022 рр.), спрямованої на суттєве розширення кредитного портфеля і вклади в процес розвитку країн-членів банку.

Під час зустрічі було зазначено, що протягом звітного року ЧБТР досяг рекордних показників діяльності в умовах високої конкуренції на ринку. Зокрема, банк схвалив 32 нових проекти на загальну суму понад EUR1 млрд - це майже на 87% більше, ніж у 2018 році. Обсяг підписаних проектів перевищив EUR842 млн, а виплати за наданими кредитами досягли EUR872 млн, збільшившись на 52% порівняно з 2018 роком. Проектний портфель банку за підсумками 2019 року перевищив EUR1,85 млрд, наголошується в релізі ЧБТР.

Згідно з ним, банк зареєстрував чистий прибуток за 16-й рік поспіль, який становить EUR13,66 млн - в 2,6 разу вище, ніж роком раніше, і буде скерований у резерв для підтримки операційної діяльності банку.

Крім того, Рада керуючих підтримала курс банку на підтримку надзвичайних заходів, вжитих державами-членами для мінімізації негативного впливу пандемії і стимулювання економічного зростання в найбільш постраждалих секторах, включаючи охорону здоров'я, ключові об'єкти інфраструктури в інших сферах, а також малі та середні підприємства.

Згідно з річним звітом ЧБТР, за минулий рік сума українських проектів у кредитному портфелі банку зросла з EUR60,3 млн до EUR164,6 млн, а їх частка збільшилася з 4,4% до 8,9% за частки України в акціонерному капіталі в 13,5%.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк покликаний сприяти економічній співпраці, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА