13:05 23.06.2020

Експерти визнали осудним підозрюваного у вбивстві сімох людей у Житомирській області - поліція

3 хв читати
Експерти визнали осудним підозрюваного у вбивстві сімох людей у Житомирській області - поліція

Слідчі поліції отримали результати перших важливих експертиз у кримінальному провадженні про вбивство сімох осіб 22 травня в Попільнянському районі Житомирської області, згідно з якими підозрюваний у скоєнні цього злочину визнаний експертами осудним, заявив начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

"Відповідно до довідки лікаря-нарколога від 22.05.2020, у крові підозрюваного алкоголю не виявлено. Крім цього, у рамках кримінального провадження було призначено комісійну судову психолого-психіатричну експертизу підозрюваному та наразі отримано висновок експерта. Відповідно до висновку фахівців, підозрюваний міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними і нині. За своїм психічним станом чоловік не потребує застосування будь-яких примусових заходів медичного характеру", - наводить слова Олійника прес-служба обласного главку поліції у вівторок.

Начальник главку також зазначив, що слідчі під час подальшого досудового розслідування працюють над декількома версіями для встановлення об'єктивних причин конфлікту.

Водночас, з огляду на те, що призначені судові експертизи є особливо складними і їх виконання триває понад два місяці, планується продовження термінів попереднього розслідування і відповідно продовження термінів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному.

У поліції зазначили, що в рамках кримінального провадження, яке розслідують за п.1 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч.2 ст. 15 (замах на злочин) ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, було призначено до двох сотень експертиз. Всі вони потребують часу. Однак поки що слідчі отримали результати щодо двох десятків виконаних експертиз.

Як повідомлялося, близько 1-ї години ночі 22 травня в селі Новоселиця Попільнянського району поблизу приватних ставків місцевий житель, орендар, під час конфліктної ситуації з невідомими здійснив низку пострілів із мисливської рушниці, внаслідок чого смертельні вогнепальні поранення отримали сім осіб, заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Підозрюваного у вбивстві сімох осіб затримали поліцейські, він перебуває під вартою. Зброю вбивства вилучено. "Затриманого буде направлено на судово-психіатричну експертизу, після чого суд вирішить осудний він чи ні. Думаю, що суд не матиме іншого рішення, як довічне позбавлення волі для людини, що позбавила життя сімох", - резюмував Геращенко.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох і більше осіб).

У свою чергу прес-служба Національної гвардії України повідомила, що серед загиблих є і військовослужбовці Нацгвардії. "У цій страшній трагедії загинув військовослужбовець за контрактом Бригади швидкого реагування старший сержант Вульчин В.С., а також два військовослужбовці за контрактом військової частини 3066 – молодший сержант Мамиченко В.Л. та старший солдат Москалець А.В. Військовослужбовці були у відпустці, яка була їм надана після тривалого перебування на ротації в районі проведення ООС", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА