14:52 23.06.2020

До кінця дня експертиза визначить, які із секцій будинку на вул. Крушельницької у Києві остаточно непридатні для проживання

2 хв читати
До кінця дня експертиза визначить, які із секцій будинку на вул. Крушельницької у Києві остаточно непридатні для проживання

Протягом цього дня буде завершено експертизу за результатами якої буде визначено, які із секцій будівлі на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у Києві остаточно непридатні для проживання, заявив заступник голови Київської державної міської адміністрації Петро Пантелеєв.

"Насамперед будівлю буде взято під цілодобову охорону, щоб не допустити можливого мародерства... Вже розпочалося обстеження, яке ми плануємо завершити до кінця доби - обстеження стану п'ятої секції постраждалої будівлі (шоста була зруйнована вибухом - ІФ-У) та будівлі на вул. Григоренка, 41. Попередньо ми можемо говорити, що їхній стан задовільний. Є ймовірність того, що мешканців п'ятої секції повернуть додому, буде відновлено водопостачання. Щодо шостої секції також будуть висновки комісії, які київська влада виконуватиме. Є ймовірність того, що вона непридатна для подальшого проживання і потрібен її демонтаж", - сказав він в ефірі "Україна 24" у вівторок удень.

У свою чергу голова ДСНС України Микола Чечоткін повідомив, що рятувальну операцію завершено, і питання про подальшу долю будівлі вирішуватиме київська влада.

Раніше у вівторок, 23 червня, Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що під завалами десятиповерхового будинку в Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, де 21 червня стався вибух, загиблих більше немає.

Загалом рятувальники вилучили з-під завалів тіла п'яти загиблих.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух попередньо газоповітряної суміші без подальшого горіння. Унаслідок вибуху сталося руйнування п'ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів.

За інформацією МВС, пошкоджено 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровано 125 громадян. Зруйновано 16 квартир із 9-го до 4-го поверху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА