21:17 24.06.2020

Зеленський пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих від повені в Західній Україні

2 хв читати
Зеленський пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих від повені в Західній Україні

Президент України Володимир Зеленський обіцяє, що держава не залишить у біді постраждалих від повені в Західній Україні.

"Окремо я хочу звернутися саме до людей, які постраждали в результаті повені, особливо це Івано-Франківська область, а також Закарпатська, Львівська, Чернівецька та Тернопільська. Перш за все, хочу висловити щирі співчуття сім'ям загиблих. Інших постраждалих громадян хочу запевнити - держава не залишить вас у біді. Ми обов'язково відновимо зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру. Обов'язково вирішимо питання житла: або відновимо зруйноване, або знайдемо нове. Окремо вам буде виділена фінансова допомога. Ми розуміємо, що для подолання наслідків може знадобитися не один мільярд гривень, але ці кошти обов'язково будуть знайдені", - заявив він у відеозверненні в середу в зв'язку з повінню в західних областях України.

Зеленський зазначив, що влада робить усе необхідне для мінімізації та подолання наслідків цього природного лиха, до робіт залучено сотні рятувальників, нацгвардійців і поліцейських, людям доставлені продукти харчування, вода і предмети першої необхідності, а від самого ранку середи на місці перебувають прем'єр-міністр, міністр внутрішніх справ, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Єдине, що радує сьогодні, - це прогноз на найближчі дні, за яким рівень опадів, а отже і води в річках знизиться, тому ми всі сподіваємося, що ситуація не буде загострюватися", - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що найближчим часом держава розгляне повноцінну стратегію, залучатиме усіх фахівців, щоб вирішити проблему паводків комплексно, "назавжди або хоча б на десятиліття вперед".

"Буду відвертий, з самого початку року на долю країни випадають непрості випробування - коронавірус, лісові пожежі, повені. Я переконаний, що ми обов'язково все подолаємо - з вашою вірою і підтримкою. Бережімо себе! Збережемо Україну!", - сказав президент у зверненні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА