07:07 25.06.2020

SpaceX має намір запустити на орбіту чергову партію супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX має намір запустити на орбіту чергову партію супутників Starlink

Американська компанія SpaceX у четвер планує здійснити запуск на орбіту чергової партії з 60 мікросупутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє спеціалізований американський космічний сайт NASASpaceflight.

У рамках старту, який планувався ще 23 червня, крім супутників Starlink ракета Falcon 9 компанії SpaceX повинна вивести на орбіту два малих супутники дистанційного зондування Землі Global-5 і 6, спроектовані американською компанією BlackSky для здійснення мультиспектральної зйомки Землі в оптичному діапазоні з роздільною здатністю понад одного метра.

За даними Космічного центру NASA імені Джона Кеннеді у Флориді, десятий запуск 60 супутників Starlink повинен відбутися в четвер о 16:34 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A на космодромі на мисі Канаверал. Однак сприятливі погодні умови для пуску складають не більше 60%.

Як повідомлялося, остання партія з 58 супутників Starlink була запущена 13 червня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 538 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі. У разі успішного запуску вона буде мати на орбіті понад 600 космічних апаратів. Запуск перших 60 супутників Starlink був здійснений у травні минулого року.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА