22:07 25.06.2020

Україна в ТКГ наголосила на важливості стійкого припинення вогню на Донбасі, обговорювалися пропозиції щодо протимінної діяльності та гарантування безпеки населення

2 хв читати
Україна в ТКГ наголосила на важливості стійкого припинення вогню на Донбасі, обговорювалися пропозиції щодо протимінної діяльності та гарантування безпеки населення

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі наголосила на важливості встановлення стійкого і всеосяжного режиму припинення вогню.

"У рамках робочої групи з питань безпеки обговорювалася низка пропозицій, внесених українською стороною. Вони, серед іншого, стосувалися протимінної діяльності та гарантування безпеки для мирного населення, нових точок розведення сил і засобів, забезпечення стійкого припинення вогню. Модератор групи посол Яшар Халіт Чевік зазначив конструктивний характер діалогу", - повідомляє в четвер прес-служба Офісу президента за підсумками чергового засідання ТКГ, яке відбувалося в форматі відеоконференції.

Українська делегація акцентувала увагу на необхідності забезпечення повного і безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї тимчасово непідконтрольної території. "Тільки в період з 1 до 23 червня 2020 року зафіксовано 39 випадків недопуску спостерігачів СММ ОБСЄ через блокпости вздовж офіційних дорожніх коридорів перетинання лінії розмежування на непідконтрольну уряду України територію", - зазначається в повідомленні.

Українська сторона наголосила на готовності надати необхідні гарантії безпеки і всебічного сприяння СММ ОБСЄ для розслідування інциденту з пошкодженням камери спостереження СММ поблизу населеного пункту Широкине (Донецька область), яке сталося 22 червня 2020 року в результаті обстрілу з непідконтрольної уряду України території.

"Українська сторона запропонувала провести додаткове засідання групи з безпеки для досягнення прогресу в питанні розведення сил і засобів на проектних ділянках до наступного засідання ТКГ", - зазначили в ОП.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА