15:17 30.06.2020

ДФС розслідує причетність співробітників Альфа-Банку до виплати "тіньової" зарплати бізнесу

2 хв читати
ДФС розслідує причетність співробітників Альфа-Банку до виплати "тіньової" зарплати бізнесу

Шевченківський районний суд схвалив клопотання Державної фіскальної служби (ДФС) у зв'язку з матеріалами слідчих ДФС на продовження терміну досудового розслідування у справі про змову працівників Альфа-Банку (Київ) та інших банків із представниками бізнесу щодо зарплатних виплат працівникам підприємств без сплати податків і зборів.

Згідно з повідомленням в Єдиному державному реєстрі судових рішень, ДФС вважає, що для ухилення від податків банки нараховували зарплату, імітуючи готівкове поповнення карток для виплат через POS-термінали. За даними служби, це призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами реального сектора економіки.

Зазначається, що у відділеннях Альфа-Банку фахівці банку активно продають послуги з обслуговування зарплатних проектів і офіційно, і з розсилкою коштів на картки для виплат.

"У банківській установі (Альфа-Банку - ІФ) розроблено систему преміювання (заохочення) працівників банку за результатами залучення клієнтів на зарплатні проекти, обов'язково, зокрема, на неофіційні. У свою чергу посадові особи Альфа-Банку отримують комісійну винагороду в розмірі близько 2-2,5% із перерахованих коштів", - ідеться в рішенні суду.

Згідно з повідомленням, в подальшому частину отриманих коштів перераховують на безтоварні операції, зокрема оплату фінансових послуг, оплати за кредитом, надання фінансових гарантій або шляхом інкасації доставлять до кас Альфа-Банку.

Зазначається, що підприємства укладали договори в частині виплати офіційної заробітної плати - пакетної програми в низці комерційних банків України, а також другої, необлікованої зарплати, отримуючи переважно від 5 тис. грн на картку для виплат, яку оформляли паралельно з основною за вказівкою керівництва підприємства під час працевлаштування на роботу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Альфа-Банку, фінансово-кредитна установа зацікавлена в повному, всебічному та об'єктивному розслідуванні обставин справи.

"У рамках згаданого в публікації досудового розслідування банк, співпрацюючи зі слідством і виконуючи рішення судових інстанцій, надав представникам правоохоронних органів вичерпну, достовірну інформацію та документи, надав згоду і взяв участь у проведенні слідчого експерименту з використанням обладнання банку", - йдеться в повідомленні.

У фінустанові наголосили, що Альфа-Банк здійснює свою діяльність і надає клієнтам широкий спектр банківських послуг і сервісів, діючи виключно в рамках українського та міжнародного законодавства, нормативних документів Нацбанку, правил і вимог міжнародних платіжних систем.

"Це підтверджується результатами планових та позапланових перевірок НБУ та інших контролюючих органів, зокрема в частині надання стандартних платіжних сервісів, які не виявили порушень у діяльності банку", - додали в банку.

На 1 травня 2020 року Альфа-Банк за розміром загальних активів посідав 6-те місце (93,486 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА