16:05 01.07.2020

НАБУ та САП повідомили про підозру екс-міністру екології Злочевському

2 хв читати
НАБУ та САП повідомили про підозру екс-міністру екології Злочевському

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру в організації надання хабара керівництву антикорупційних органів колишньому міністру екології та природних ресурсів України Миколі Злочевському.

"1 липня 2020 року прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру в організації надання неправомірної вигоди заступнику генерального прокурора - керівнику САП та директору НАБУ колишньому міністру екології та природних ресурсів України", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook у середу.

Попередня кваліфікація інкримінованої дії - ч. 3 ст. 27 - ч. 4 ст. 369 КК України.

"Оскільки місцезнаходження вказаної особи наразі не встановлено, повідомлення про підозру здійснено відповідно до ст. 135, ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 12 червня перший заступник начальника головного управління ДПС у Києві, один із керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколою Злочевським, та екс-співробітник ДФС намагалися передати $6 млн неправомірної вигоди керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву Національного антикорупційного бюро.

"Щойно за процесуального керівництва САП детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його "правої руки", високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівнику САП та керівництву НАБУ за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження, де вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Вилучено $6 млн", - повідомляє прес-служба САП на сторінці в Facebook.

Зазначено, що попередньо їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України.

15 червня всіх троє підозрюваних було взято під варту з альтернативою застави у 40, 84 та 120 млн грн.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Миколу Ільяшенка, Андрія Кічу та Олену Мазурову відповідно.

22 червня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) залишила без змін запобіжний захід підозрюваному у справі про підкуп керівництва САП і НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА