20:44 01.07.2020

До суду направлено обвинувачення проти співвласника та адміністраторів готелю "Токіо Стар" в Одесі, де у серпні сталася пожежа

2 хв читати
До суду направлено обвинувачення проти співвласника та адміністраторів готелю "Токіо Стар" в Одесі, де у серпні сталася пожежа

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт щодо одного із співвласників, старшого адміністратора та адміністратора готелю "Токіо Стар" в Одесі, яких підозрюють у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі у ніч проти 17 серпня 2019 року.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора в середу, у рамках слідства правоохоронні органи також повідомили про підозру в аналогічному правопорушенні другому співвласнику та відповідальному за ремонт електромережі готелю. Наразі вони перебувають у розшуку у зв’язку із переховуванням від органів розслідування.

За даними слідства, співвласник готелю - директор та кінцевий бенефіціар юридичної особи організував у нежитлових приміщеннях ремонтного цеху колишнього трамвайного депо, які не відповідало вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва, діяльність готелю. Старший адміністратор готелю відповідала за дотримання в готелі вимог пожежної безпеки. Адміністратор готелю - працювала у день виникнення пожежі, але після спрацювання протипожежної системи неодноразово вимикала її та не забезпечила виклик підрозділів ДСНС, що спричинило виникнення пожежі на всій території готелю, а також не вжила заходів щодо евакуації мешканців готелю.

Під час досудового розслідування правоохоронцями допитано 186 осіб - свідків, очевидців події, потерпілих, проведено впізнання дев’ятьох загиблих, проведено вісім оглядів місця події, 11 обшуків, 84 виїмки документів, призначено та проведено 31 судову експертизу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Як повідомлялося, в Одесі у ніч проти 17 серпня сталася пожежа в готелі "Токіо Стар" на вул. Водопровідній, 1, унаслідок чого загинули дев'ятеро людей (восьмеро загинули на місці, ще одна людина - в машині швидкої допомоги), десятеро людей постраждали.

18 серпня поліцейські затримали власника готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. 20 серпня Київський районний суд Одеси обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА