19:01 02.07.2020

Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить телеканал "112 Україна" за висловлювання Медведчука через загрозу нацбезпеці

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить телеканал "112 Україна" за висловлювання Медведчука через загрозу нацбезпеці

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України позапланово після карантину перевірить телеканал "112 Україна" за трансляцію висловлювань голови політради фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, в яких він схвально оцінює стратегію президента Росії Володимира Путіна в міжнародній політиці.

Як зазначено в повідомленні на сайті регулятора в четвер, телеканал перевірять у контексті поширення закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також щодо дотримання обов'язку поширювати об'єктивну інформацію.

На думку Нацради, продемонстрована в ефірі телеканалу "112 Україна" позиція Медведчука щодо статті Путіна в контексті подій в Україні є сприятливою для російського уряду.

"Такі висловлювання забезпечують інформаційну підтримку дій російського керівництва в умовах збройної агресії проти України і загрожують створенням серйозної міжнародної напруженості, що становить загрозу національній безпеці України", - вважає держрегулятор.

Моніторинг Нацради 22-24 червня зафіксував в ефірі телеканалу проілюстрований фотопортретом текстовий коментар Медведчука як підводку до телепередач LIVE та "Прайм".

"У своєму коментарі Віктор Медведчук схвально оцінює ініціативи російського президента в міжнародній політиці та висловлює оптимізм щодо їх реалізації", - йдеться в повідомленні Нацради.

За даними регулятора, в ефірі телеканалу цю підводку щоразу коментували нові експерти, запрошені до студії.

"У жодному виступі ведучих чи промовах гостей телепередач LIVE і "Прайм" протягом 22-24 червня не було подано інформації та оцінки в контексті актуальної на сьогодні ситуації зі збройною агресією Російської Федерації проти України", - наголошують у Нацраді.

Згідно з повідомленням регулятора, редакція телеканалу не забезпечила трансляції інших думок, поглядів, спростування, заперечення чи інших форм повідомлень, які пояснили б або дали підстави для суспільної дискусії з цього питання, чим обмежила аудиторію виключно однією точкою зору.

Під логотипом "112 Україна" мовлять компанії ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" (усі - Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА